ANPE demana als pares i mares d'alumnes un ús responsable dels grups de whatsapp i respecte al professorat


28 Sep, 2018

cartel

ANPE a través del seu servei del Defensor del Professor, adverteix de l'increment de les denúncies per insults o difamacions als docents a través dels grups de Whatsapp de pares i mares.

En aquest sentit, la Fiscalia General de l'Estat també ha advertit de l'ús de xats per part dels pares en què «es falta el respecte al professorat, a companys i a la comunitat educativa». El Ministeri incideix, en la seva memòria anual, en la importància de la prevenció i l'educació en l'ús de les noves tecnologies, que «no ha de restringir-se només als menors, sinó també als pares».

Els grups de Whatsapp de pares i mares, una eina molt utilitzada en l'entorn dels centres educatius, es pot convertir, en alguns casos, en la via més ràpida per criticar el docent o la seva tasca. Per això, ANPE recorda que per a qualsevol queixa o suggeriment s'han d'utilitzar les vies establertes i no tractar de solucionar-per aquest mitjà que desvirtua la comunicació directa que ha d'existir entre la família i el centre.

ANPE defensarà als docents contra aquestes pràctiques i sol·licita cooperació a les famílies per frenar les faltes de respecte cap al professorat que es puguin donar per aquest mitjà i, a més adverteix que la difusió i publicitat d'injúries o calúmnies a través d'aquests grups podria tenir la consideració de delicte.

Per ANPE, els grups de Whatsapp de pares i mares, poden ser molt útils per intercanviar informació sobre activitats escolars i extraescolars del centre, però mai s'han d'utilitzar per criticar, insultar o difamar els docents, a altres pares i mares o als propis alumnes.

Per tot això, ANPE ha iniciat una campanya per informar sobre les utilitats d'aquests grups i el bon ús que pares i mares han de fer d'ells, a través d'un decàleg de bones pràctiques que difondrà per tots els centres educatius.

Hem de tenir cura de tot això i establir unes normes del bon ús de les diferents vies de comunicació entre les famílies i els docents que resulta essencial per a la formació dels alumnes i la bona convivència al centre educatiu.

cartel_campa-a