ANPE, amb la plataforma UNISEP, demana empatia al Govern davant les dificultats generades per la insularitat


24 Abr, 2024

ANPE, AMB LA PLATAFORMA UNISEP, DEMANA EMPATIA AL GOVERN DAVANT DE LES DIFICULTATS GENERADES PER LA INSULARITAT


La plataforma UNISEP, formada pels sindicats ANPE, SIMEBAL, SATSE, CSIF, USAE, JUPOL i JUCIL, s'ha reunit avui amb la presidenta Prohens demanant-li empatia per solucionar les dificultats que genera la insularitat a tots els serveis públics.

És la primera vegada que una presidenta rep al Consolat aquesta plataforma, per això, les entitats sindicals avui han volgut exposar-li la problemàtica de cada sector respecte a la carestia de la vida a les Balears, la qual s'ha tornat insostenible aquests darrers anys. En concret, han mostrat la seva preocupació per la manca d'habitatge o d'un lloguer assequible, la pujada incessant de la cistella de la compra, l'increment dels preus dels carburants i altres factors que provoquen la fuita contínua de professionals, debilitant així els serveis públics, especialment a les illes Pitiüses.

En el cas dels docents, ANPE ha expressat els inconvenients que comporta assumir destins com el d'Eivissa o Formentera, on molts mestres i professors s'han vist obligats a desplaçar-se lluny de les seves famílies, pagant dos lloguers, viatjant fins a deu vegades a la setmana i perdent diners per anar a treballar, i fins i tot alguns, havent d'arribar a viure als vehicles adaptats.

Pel que fa als cossos de seguretat, JUCIL i JUPOL han alertat de la proximitat de la temporada estival, juntament amb l'augment de la conflictivitat propiciat per la massificació turística i la manca d'efectius que repercuteix en la seguretat del ciutadà.

En la mateixa línia, els sindicats sanitaris SIMEBAL, SATSE i USAE han reivindicat la necessitat de fidelitzar els seus professionals mitjançant incentius professionals que permetin donar una atenció de qualitat als pacients.

Des del sindicat CSIF han manifestat que els serveis públics són molt deficitaris, especialment els relacionats amb l'Administració General de l'Estat a les Balears, qüestió que es magnifica en els darrers anys.

Finalment, hem volgut destacar a Margalida Prohens, la importància que les dues administracions, estatal i autonòmica, col·laborin per trobar mesures que solucionin aquesta desigualtat que pateixen els serveis públics del nostre arxipèlag.