Èxit a l'acte reivindicatiu per la insularitat


13 Maig, 2024

ÈXIT A L’ACTE REIVINDICATIU PER LA INSULARITAT

  • ANPE demana la col·laboració entre el Govern i l'Estat per donar solucions a aquesta problemàtica.

 

L'acte de reivindicació per la insularitat realitzat en el Club Diari d'Eivissa, ha comptat amb l'assistència d'unes 200 persones, que han mostrat el seu suport a les idees plantejades pels diferents líders sindicals del sector docent, sanitari, de les forces de seguretat i de l’AGE.

Després de la presentació, la primera intervenció ha estat realitzada per Víctor Villatoro, portaveu d’UNISEP i president d’ANPE, qui ha recordat que d’ençà que ens vàrem constituir com a plataforma al 2019, venim realitzant mobilitzacions als carrers amb plàtans inflables com el nostre segell identificatiu.

En aquest sentit, Villatoro va exposar la necessitat de convocar la Mesa d'Insularitat per a concretar mesures urgents per tots els docents, ja siguin residents o desplaçats, per donar una resposta a les peculiaritats del nostre arxipèlag.

Finalment, des d’ANPE hem lamentat que la doble i triple insularitat a Balears suposi tan sols 10€ d'incentiu, la qual cosa és insostenible. Consideram que aquesta equiparació és necessària per la carestia que suposa la vida a les nostres illes, especialment a les Pitiüses, on els nostres docents no troben habitatge assequible i els elevats preus provoquen la fugida de professionals, en perjudici dels nostres alumnes.