ANPE proposa mesures per solucionar les dificultats que suposa la insularitat


22 Gen, 2024

ANPE PROPOSA MESURES PER SOLUCIONAR LES DIFICULTATS QUE SUPOSA LA INSULARITAT PER A TOTS ELS DOCENTS

 

Després d'anys de manifestacions contínues en què ANPE ha reivindicat la problemàtica que la insularitat suposa per als docents de les Balears, avui, s'ha celebrat la primera Mesa tractant aquest tema a Eivissa, una de les zones més afectades per aquesta qüestió.

En aquesta trobada, el conseller Vera ha presentat una sèrie de punts a desenvolupar, on la part social ha aportat diferents propostes que poden aplicar-se a curt, mitjà o llarg termini per tractar de mitigar les dificultats que tenen lloc especialment a les illes de Menorca, Eivissa i Formentera, on la situació és més dramàtica i complexa.

El president d'ANPE a les Balears, Víctor Villatoro i el portaveu a Eivissa Carles Rizo, han manifestat diferents aspectes de la realitat que pateix la nostra comunitat autònoma, com la pujada incessant de preus, la manca d'habitatge o la dificultat per accedir-hi, entre altres qüestions. En paraules de Villatoro: "El professorat de les Pitiüses ens explica que s'han vist obligats a afrontar diferents adversitats que van des de compartir un pis petit amb 4 o 5 persones, a dutxar-se a gimnasos, allotjar-se en hotels, dormir en un sofà o fins i tot passar uns dies al seu cotxe o una furgoneta".

Per aquest motiu, els representants del sindicat han traslladat a Educació que aquest escenari és inassumible per als nostres docents i que s'ha de solucionar amb la implicació i la feina de tots els partits polítics. Per això pensam que el Govern Balear ha de col·laborar amb l'Estat per resoldre aquesta descompensació laboral.

Des de la nostra organització, insistim en la necessitat d'equiparar el plus d'insularitat, ja que no s'actualitza des de l'any 2007, i en aquests moments la doble i triple insularitat només suposa 13 euros mensuals de diferència, mentre que, a les Canàries, Ceuta i Melilla, s'arriba als 650 i 1000 euros mensuals, respectivament. Recordem que des de la plataforma UNISEP, ANPE ha liderat en aquests darrers anys les manifestacions motoritzades i les concentracions amb plàtans inflables a tot l'arxipèlag.

Hem insistit en la necessitat de donar solucions a tots els docents, ja siguin desplaçats o residents, com disposar de residències a preus assequibles, habilitar places de difícil cobertura tal com se'ls ha plantejat als sanitaris, disposar de comissions de serveis especials per a funcionaris desplaçats, adequar el fons social a la insularitat, crear grups de substitució ràpida, així com altres mesures per exercir la docència en igualtat de condicions amb altres territoris.

Finalment, des d'ANPE advertim al Govern que si no es resolgués aquesta situació ens plantejaríem tornar a manifestar-nos a totes les illes per tal de ser escoltats.