ANPE insta a Educació a preparar els centres educatius davant la previsió d'augment de contagis i la baixada de temperatures


04 Gen, 2024

ANPE INSTA A EDUCACIÓ A PREPARAR ELS CENTRES EDUCATIUS DAVANT DE LA PREVISIÓ DE L'AUGMENT DE CONTAGIS

    

 

  • El sindicat considera important que la comunitat educativa conegui les recomanacions sanitàries per evitar el contagi després del retorn a les aules.

Davant l'increment de casos de virus respiratoris, a causa de la baixada de les temperatures i l'augment de les trobades socials en dates nadalenques, ANPE alerta d'un possible repunt de contagis després de la tornada a les aules per l'inici d'aquest segon trimestre escolar, seguint l'advertència marcada per la Conselleria de Salut el 28 de desembre passat.

Per això, des de la nostra organització, hem pautat una sèrie de recomanacions per tal que Educació suggereixi als centres, professors, alumnes i famílies les indicacions oportunes a seguir davant de la presència de símptomes d'infecció.

Des del sindicat hem editat uns breus fulletons per remarcar alguns consells preventius que poden servir en el dia a dia a les escoles, tals com cobrir nas i boca en tossir, fer servir mocadors d'un sol ús, rentar sovint les mans amb sabó o gel hidroalcohòlic, fer servir mascareta si la persona presenta símptomes o fins i tot plantejar quedar-se a casa, sempre que sigui possible. També consideram oportú recordar que existeix la campanya de vacunació de la grip que ha posat en marxa l'IBSALUT, recomanada principalment pels grups de risc.

D'altra banda, advertim a la Conselleria que també prepari els centres per posar a punt les calefaccions ara que s'aproxima el fred, especialment en el cas d'haver de tornar a la ventilació creuada i als mesuradors de CO2, com a mesures higièniques cautelars d'anys anteriors.

Finalment, per minimitzar el contagi de les infeccions respiratòries, des d'ANPE repartirem cartells il·lustratius amb recomanacions per l'alumnat, el professorat i el personal d'administració i serveis, així com facilitarem mascaretes a aquells centres que ho sol·licitin, amb una partida que sortirà de l'acció social del sindicat, ja que no rebem cap subvenció de cap govern.

 

 

anpe-recomanacions-catalÀ
anpe-recomanacions-castellÀ