Dia internacional de l'assetjament escolar


02 Maig, 2020

DIA INTERNACIONAL DE L'ASSETJAMENT ESCOLAR

Des del servei del Defensor del Professor d’ANPE, ja vàrem posar en marxa diverses campanyes sobre el bon ús del mòbil i les xarxes socials als centres educatius. El confinament ha incrementat el ciberassetjament en xarxes socials en alumnes que ja el sofrien i des de el nostre servei hem detectat una pujada de denúncies del professorat pel mal ús dels grups de WhatsApp i de les diferents xarxes socials.

Aquest repunt concorda amb els informes sobre el temps de confinament dedicat a plataformes i xarxes socials. Segons l'estudi «Impacte del coronavirus en l'ús del mòbil» elaborat per la companyia Smartme Analytics, els internautes espanyols usen un 38,3% més el telèfon mòbil. Un altre informe de Comscore recollit per l'Economista assenyala que Espanya lidera en aquests moments el trànsit d'aquestes plataformes, apuntant que el consum d'informació de xarxes socials com Twitter, Facebook, Instagram o LinkedIn ha crescut un 55%.

Des d’ANPE apostam per les bones pràctiques educatives i la implicació de tots, per així millorar la convivència escolar.

decàlegwhatsapp