Resultat de la recerca

Tornar

PROCÉS D’ADSCRIPCIÓ, ADMISSIÓ I MATRICULACIÓ CURS 2017-18
I. Balears 17 Mar, 2017

PROCÉS D’ADSCRIPCIÓ, ADMISSIÓ I MATRICULACIÓ CURS 2017-18     TERMINIS D'ADMISSIÓ Infantil, Primària i ESO es farà del 2 al 12 de maig Batxillerat es farà del 26 al 30 de juny

Històric
CONVOCATÒRIA PLANS D´INNOVACIÓ PEDAGÒGICA 2017-18
I. Balears 17 Mar, 2017

CONVOCATÒRIA PLANS D'INNOVACIÓ PEDAGÒGICA 2017-18   NOVETAT 10/03/2017: Orientacions per a l'avaluació dels plans d'innovació pedagògica.

Històric
PROVA LLIURE DE BATXILLERAT 2017 PER A PERSONES MAJORS DE 20 ANYS
I. Balears 17 Mar, 2017

PROVA LLIURE DE BATXILLERAT 2017 PER A PERSONES MAJORS DE 20 ANYS   El termini d'inscripció serà del 6 al 17 de març de 2017, ambdós inclosos, als centres on es durà a terme la prova. La prova tindrà lloc els dies 6, 7, 10 i 11 d'abril de 2017. Calendari definitiu pendent de les inscripcions. Lloc de realització de la prova: A Mallorca: IES Ses Estacions (c. del Marquès de Fontsanta, 12, 07005 Palma; telèfon 971 77 02 67)A Menorca: IES Joan Ramis i Ramis (av. de Vives Llull, 15, 07703 Maó; telèfon 971 36 01 33)A Eivissa: IES Santa Maria d'Eivissa (av. d'Ignasi Wallis, 33, 07800 Eivissa; telèfon 971 19 15 51)

Històric
CONCURS DE TRASLLATS 2016-2017
I. Balears 14 Mar, 2017
historico

CONCURS DE TRASLLATS 2016-2017   Llista d'admesos i exclosos amb la puntació definitiva, dels cossos docents de mestres.   El termini de reclamacions i desistiments és de 10 dies hàbils.      

Destinacions provisionals
PREVENCIÓ I TRACTAMENT DE L´ASSETJAMENT ESCOLAR: PRIMERA PASSA PER A LA BONA CONDUCTA
I. Balears 12 Mar, 2017

## ANPE ILLES BALEARS ####50 HORES HOMOLOGADES####50€ AFILIATS/ 80€ NO AFILIATS##Curs HOMOLOGAT per la Conselleria d'Educació. El seu reconeixement es valorarà com a mèrit en els processos selectius (oposicions, concurs de trasllats...); i tendrà efectes en el sistema retributiu dels docents (sexennis) i en la baremació d'interinatge.   ##Curs composat de dos mòduls de 25 hores cada un.##Als cursos on.line tothom hi està acceptat. Després de fer la matrícula on.line, enviau el pagament a formacio@anpe-balears.org, indicant nom i curs del pagador.

Històric
INFORMACIÓ CONCURS-OPOSICIÓ 2017
I. Balears 10 Mar, 2017
historico

INFORMACIÓ CONCURS-OPOSICIÓ 2017   Aquí teniu informació sobre el procés, temaris i la prova de les futures oposicions. Hem fet un petit resum per tal d’informar-vos un poc més de les futures proves selectives.   Probablement la convocatòria per inscriure-vos a les oposicions sortirà al mes de març-abril i només podeu triar una especialitat i una illa per opositar.   Heu de tenir en compte que si aprovau, heu de romandre a l’illa triada 1 any de pràctiques i 2 anys de definitiva, per després poder concursar. La informació dels annexes i de la convocatòria son provisionals i encara no estan negociats (pot haver errades)   Per a més informació podeu passar pel nostre sindicat i vos atendrem per resoldre les vostres dubtes.

Retribucions
DAVANT EL 8 DE MARÇ, DIA DE LA DONA, ANPE REALÇA L´EDUCACIÓ I LA TASCA DOCENT PER ACONSEGUIR LA IGUALTAT DE DRETS I
I. Balears 08 Mar, 2017

DAVANT EL 8 DE MARÇ, DIA DE LA DONA, ANPE REALÇA L'EDUCACIÓ I LA TASCA DOCENT PER ACONSEGUIR LA IGUALTAT DE DRETS I OPORTUNITATS ENTRE HOMES I DONES Amb motiu de la celebració del dia de la Dona, ANPE vol fer un reconeixement a la importància que té l'educació i el seu professorat en la consecució plena de la igualtat de drets i oportunitats entre els homes i les dones. Aquest dia declarat per l'ONU en 1997 com a homenatge a les dones pioneres en la lluita per la igualtat de drets, ha estat conseqüència de molts anys en els quals l'ONU ha promogut la participació de les dones en condicions d'igualtat amb els homes en l'assoliment del desenvolupament sostenible, la pau, la seguretat i el ple respecte dels drets humans. L'apoderament de la dona segueix sent un element central dels esforços de l'ONU per fer front als desafiaments socials, econòmics i polítics a tot el món. ANPE es fa ressò d'aquest objectiu i vol fer una cridada d'atenció sobre la importància de la tasca realitzada pels docents a les aules per a la consecució plena de la igualtat de drets i oportunitats entre els homes i les dones. Des d’ANPE estam convençuts que l'educació, el coneixement i la cultura són les claus dels avanços en la igualtat efectiva entre homes i dones i peça clau per extirpar la violència de gènere. La tasca que duen a terme els professors a l'aula és el major impulsor d'aquests aprenentatges. Per això una vegada més volem fer una crida a la societat perquè conegui, valori i recolzi la labor dels docents. A més, la presència de la dona en l'ensenyament és una constant a Espanya i Europa. Per aquesta raó, no podem oblidar a les professionals de l'Educació que van ser pioneres en l'accés als estudis superiors com al món laboral aportant visibilitat a la dona com a membre de ple dret de la societat. Una professió imprescindible, amb gran rellevància i responsabilitat social. Des d’ANPE volem felicitar a totes les mestres i professores que, en el seu moment a dia des de la seva tasca docent, preparen a les noves generacions per aconseguir el ple dret d'igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones.

Històric
CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL I HUMÀ DE MALLORA. LA SERRA DE TRAMUNTANA
I. Balears 08 Mar, 2017

##ANPE ILLES BALEARS#### HORES HOMOLOGADES##Classe teòrica dia 8 de Març a les 18 hores. Excursions dia 11 i 18 de Març de 8 a 15.30 h.##30€ AFILIATS/ 60€ NO AFILIATS##Curs HOMOLOGAT per la Conselleria d'Educació. El seu reconeixement es valorarà com a mèrit en els processos selectius (oposicions, concurs de trasllats...); i tendrà efectes en el sistema retributiu dels docents (sexennis) i en la baremació d'interinatges MATRICULA´T ####Una setmana abans del començament del curs es penjarà el llistat dels admesos al curs.

Històric
MUSEUS DE PALMA. APLICACIONS DIDÀCTIQUES
I. Balears 08 Mar, 2017

##ANPE ILLES BALEARS####25 HORES HOMOLOGADES####GRATUÏT PELS AFILIATS, 30€ pels NO AFILIATS##Curs HOMOLOGAT per la Conselleria d'Educació. El seu reconeixement es valorarà com a mèrit en els processos selectius (oposicions, concurs de trasllats...); i tendrà efectes en el sistema retributiu dels docents (sexennis) i en la baremació d'interinatges.##Una sessió presencial teòrica ( 8 de MARÇ, a les 17.00 ) Excursions dies 11,18 i 25 de MARÇ de 9 a 14.30 h.##

Històric
COM AFEGIR UN CURS QUE NO APAREIX EN EL PORTAL DEL PERSONAL?
I. Balears 07 Mar, 2017

El tràmit d´apuntar-se a la CONVOCATÒRIA D’INTERINS 2017/2018 acaba dia 22 de Març i ens han informat que Conselleria no ens pot assegurar que trendrà temps de pujar tots els cursos realitzats al vostre Portal del Personal. Des d´ANPE ILLES BALEARS vos informam que ja tenim tots els certificats a la nostra seu ( menys el del cus d´Altes Capacitats, que acaba dia 11 de Març a les 23.55 hores. Tendrem el certificat a la seu el dia següent). Podeu venir a cercar-los a la seu en voler o si estau a Menorca, Eivissa o Formentera ens podeu indicar en el mail de formacio@anpe-balears.org la direcció del centre educatiu on feis feina i vos ho enviarem amb la major brevetat possible.  

Històric
PROGRAMES DE FORMACIÓ DELS CENTRES VINCULATS ALS PLANS D´INNOVACIÓ PEDAGÒGICA PER A LA MILLORA EDUCATIVA
I. Balears 03 Mar, 2017

PROGRAMES DE FORMACIÓ DELS CENTRES VINCULATS ALS PLANS D'INNOVACIÓ PEDAGÒGICA PER A LA MILLORA EDUCATIVA DELS CENTRES (CURSOS 2017-2018 I 2018-2019)   El termini per presentar la sol·licitud i el programa formatiu comença el 30 d’abril i finalitza el 15 de juny de cada curs escolar. El programa formatiu ha de comptar amb l’aprovació del claustre.

Històric
MESA SECTORIAL DE DIVENDRES 3 DE MARÇ
I. Balears 03 Mar, 2017
historico

MESA SECTORIAL DE DIVENDRES 3 DE MARÇ   El conseller d'Educació ens ha informat que l'oferta pública serà de 257 places, que és l'oferta no impugnable davant la situació actual. Davant això, vos deixam la informació del nombre de places per illes i especialitats que sortiran a oposicions aquest any. Si hi ha funcionaris suficients de l’especialitat a l’illa convocada i el nombre d’opositors és elevat, es faran tribunals diferenciats per illes. Estam a l’espera d’una mesa sectorial per tal de tractar la part autonòmica de les oposicions el més aviat possible.

Històric
ESTRATÈGIES PER A PREPARAR I SUPERAR AMB ÈXIT EL PROCÉS SELECTIU DE LES OPOSICIONS
I. Balears 03 Mar, 2017

##ANPE ILLES BALEARS##Montserrat Fernández García ##12 HORES. Aquest curs NO està HOMOLOGAT per la Conselleria d'Educació.##3 I 4 DE MARÇ##AFILIATS 50€ - NO AFILIATS 80€##SESSIÓ 1: DIVENDRES DE 16:30 A 20:30 1. Procés selectiu 2. Estratègies per a l'elaboració dels temes 3. Com resoldre amb èxit suposats pràctics 4. Criteris de valoració dels tribunals SESSIÓ 2: DISSABTE DE 09:30 A 13:30 1. Estratègies per elaborar la Programació Didàctica 2. Estratègies per a l'elaboració d'Unitats Didàctiques 3. Criteris de valoració dels tribunals SESSIÓ 3: DISSABTE DE 16:30 A 20:30 1. Com preparar la defensa i exposició de la Programació i la Unitat Didàctica 2. Criteris de valoració dels tribunals##PLACES LIMITADES. ES PRIORITZARAN LES PLACES ALS AFILIATS. UNA SETMANA ABANS ES CONFIRMARA ALS NO AFILIATS.##

Històric
PROVES LLIURES DE CERTIFICACIÓ DELS NIVELLS D´IDIOMES DE LES EOI 2017
I. Balears 02 Mar, 2017

PROVES LLIURES DE CERTIFICACIÓ DELS NIVELLS D'IDIOMES DE LES EOI 2017  La inscripció a  les proves s’ha de tramitar en el període comprès entre els dies 16 de febrer i 3 de març, ambdós inclosos dins l'horari establert a la resolució.

Històric
ANPE ASSISTEIX A L’ACTE DEL DIA DE LES ILLES BALEARS
I. Balears 01 Mar, 2017
historico

ANPE ASSISTEIX A L’ACTE DEL DIA DE LES ILLES BALEARS Avui migdía, hem assistit a l’acte institucional del Parlament per conmemorar el Dia de les Illes Balears, que és la festa oficial de la Comunitat Autònoma. Se celebra cada any l'1 de març i commemora la data en què va entrar en vigor l'Estatut d'autonomia de 1983, que coincideix amb la data de la seva última reforma, l'any 2007.

Convivència
ANPE ASSISTEIX A LA ENTREGA DELS PREMIS RAMON LLULL
I. Balears 01 Mar, 2017

ANPE ASSISTEIX A LA ENTREGA DELS PREMIS RAMON LLULL Avui hem assistit a l’acte d’entrega de les Medalles d’Or i dels premis Ramon Llull a les persones i entitats guardonades enguany amb aquest distintiu que concedeix la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.  

Històric
ANPE EXIGEIX LA URGENT NECESSITAT DE DOTAR DE LA NORMATIVA LEGAL NECESSÀRIA PERQUÈ LES CCAA PUGUIN CONVOCAR OPOSICIONS ALS
I. Balears 01 Mar, 2017

ANPE EXIGEIX LA URGENT NECESSITAT DE DOTAR DE LA NORMATIVA LEGAL NECESSÀRIA PERQUÈ LES CCAA PUGUIN CONVOCAR OPOSICIONS ALS COSSOS DOCENTS AQUEST ANY A la reunió celebrada avui en el Ministeri d'Educació ANPE ha tornat a exigir al Govern que estableixi urgentment el suport legal necessari perquè les convocatòries als cossos docents es puguin celebrar aquest any amb les garanties jurídiques necessàries. A més des d’ANPE s'ha tornat a exigir al Ministeri la reversió de les retallades que a nivell Estatal encara es mantenen i la negociació en la Mesa Sectorial de totes les qüestions que afectin al professorat relacionades amb el Pacte Educatiu, fonamentalment el desenvolupament d'un Estatut de la Funció Pública Docent dins d'una necessària Llei marc de la professió docent. Així, ANPE ha proposat al Ministeri la necessitat d'acordar en el si de la Mesa Sectorial la reversió de les retallades establertes per l'Estat i recollits principalment en el RD-Llei 14/2012 però també en el RD-Llei 20/2012. Per ANPE, és també necessari i imprescindible que el Ministeri es comprometi al fet que totes les qüestions que afecten o puguin afectar al professorat, directa o indirectament, dins del marc del futur Pacte Educatiu que actualment s'està gestant en el si de la Subcomissió del Congrés sobre el mateix. En definitiva que s'escolti al professorat en el tràmit d'una nova Llei orgànica educativa. ANPE ha proposat també fixar un calendari de negociació de l'Estatut Docent, compromès pel Ministeri, i que ha d'anar acompassat i acompanyant a l'elaboració del Pacte educatiu, doncs aquest ens ha de portar dues qüestions fonamentals, una nova Llei Orgànica d'Educació nascuda del consens i un Estatut de la Funció Pública Docent que perfectament es podria encaixar, no només com a desenvolupament de l'Estatut Bàsic de la Funció Pública, sinó també dins d'una futura Llei de la Professió docent, on es reguli la nostra professió, no només en l'àmbit de la funció pública, sinó també en la resta d'àmbits. Qüestió fonamental i d'especial rellevància per ANPE és la necessitat de reduir la taxa d'interins en totes les CCAA per fixar-la per sota del 8%. Les altes taxa d'interins que existeixen actualment en tot l'Estat són un mal endèmic per al nostre Sistema Educatiu i la seva disminució una necessitat per millorar la qualitat del mateix i donar estabilitat als equips docents dels centres educatius. Aquí exigim un compromís del Ministeri d'Educació per ser capaç de coordinar a totes les CCAA i acordar amb les mateixes convocatòries d'oposicions tots els anys i que es fixi amb elles el citat objectiu de reduir fins a aquests nivells les taxes actuals de professorat interí en els propers anys, no anant-nos en cap cas més enllà d'aquesta legislatura. Ha de ser el Ministeri el que lideri tot això i propiciï convocatòries d'oposicions anuals dels mateixos cossos docents en totes les CCAA. Finalment i de forma urgent, ANPE ha exigit al Ministeri d'Educació que sol·liciti al Govern que, al més aviat possible, habiliti la normativa que permeti a les CCAA que decideixin convocar oposicions el puguin fer, buidant qualsevol dubte sobre la validesa jurídica d'aquests processos, ja que, hi ha milers d'interins i aspirants als cossos docents que estan pendents d'això.

Històric
LA GESTIÓ EFECTIVA DE L´AULA: ESTRATÈGIES D´INTERVENCIÓ. MENORCA. TORN 2
I. Balears 01 Mar, 2017

##ANPE ILLES BALEARS####20 HORES HOMOLOGADES##Dues sessions presencials ( DIJOUS 9 I DIVENDRES 10 ) dijous i divendres de 16.30 h. a 20.30 h##GRATUÏT PELS AFILIATS, 20€ pels NO AFILIATS## Warning: printf() [function.printf]: Too few arguments in /home/anpebal/public_html/control/mod_noticia.php on line 476 ####

Històric
CONVOCATÒRIA D´INTERINS 2017/2018
I. Balears 28 Feb, 2017
historico

CONVOCATÒRIA D’INTERINS 2017/2018   El termini de presentació de sol·licituds per a la convocatòria pública d'interins per al curs 2017-2018 s’amplia del 2 al 22 de març, tant a efectes d’experiència docent, període de tutorització i de presentació de cursos. El barem se manté a 30 punts. Els afiliats/des a ANPE podeu demanar cita cridant al 971461290 i vos ajudarem a fer el tràmit telemàtic.   INTERINS QUE HEU FET CURSOS DE FORMACIÓ AMB ANPE ILLES BALEARS Vos informam que pels qui heu fet formació presencial i a distància amb nosaltres, ja ens vàrem encarregar de dur al registre del servei de formació de la Conselleria d'Educació totes les actes pertinents. Els qui teniu portal del personal, els cursos vos sortiran registrats a l'apartat de formació externa, abans de finalitzar aquest primer tràmit.   Per precaució, i en darrera instància, també podeu passar a recollir els certificats dels cursos que vos faltin, a partir de dilluns dia 6 de març i adjuntar-los al vostre tràmit.

Oposicions
INFORMACIÓ DE LES OPOSICIONS A LES ILLES BALEARS
I. Balears 27 Feb, 2017

INFORMACIÓ DE LES OPOSICIONS A LES ILLES BALEARS   Respecte a les oposicions, avui ens han dit avui que ens convocaran a una mesa sectorial aquest divendres dia 3 de març, per explicar el nombre de places d'oposicions, cossos i especialitats.   De moment, com que els pressuposts estan prorrogats tant a la Comunitat Autònoma com a l’Estat, qualsevol convocatòria que superi les 257 places seria de legalitat dubtosa i impugnable fàcilment (oficialment només hi ha publicades 83 + 174 places corresponents a les taxes de reposició del 2014 i 2015. Les de 2016 estan pendents dels pressuposts.   El divendres vos informarem.

Històric
INFORMACIÓ OPOSICIONS
I. Balears 24 Feb, 2017

INFORMACIÓ OPOSICIONS   Respecte a les oposicions, la Conselleria tenia 3 opcions: 257, 400 i 800 places, com que els pressuposts estan prorrogats tant a la Comunitat Autònoma com a l’Estat, qualsevol convocatòria que superi les 257 places seria de legalitat dubtosa i impugnable fàcilment.   En aquest sentit hem instat a la Conselleria d’Educació a aclarir el més aviat possible les places i especialitats  que es treuran, i ens han constestat que ens reuniran abans de dimarts 28 de febrer, per tal de resoldre totes les dubtes.

Històric
EL PRESIDENT D’ANPE NACIONAL COMPAREIX DAVANT LA SUBCOMISSIÓ D´EDUCACIÓ I ESPORT DEFENSANT UN PACTE EDUCATIU QUE PRIORITZI
I. Balears 24 Feb, 2017

EL PRESIDENT D’ANPE NACIONAL COMPAREIX DAVANT LA SUBCOMISSIÓ D'EDUCACIÓ I ESPORT DEFENSANT UN PACTE EDUCATIU QUE PRIORITZI L'ESTABILITAT DEL SISTEMA EDUCATIU Aquest matí Nicolás Fernández Guisado, president nacional de ANPE ha intervingut en la subcomissió en el si de la Comissió d'Educació I Esport per transmetre la posició i el compromís d’ANPE en relació amb l'elaboració i l'impuls d'un Gran Pacte d'Estat Social i Polític per l'Educació. Abans d'abordar les propostes, ANPE després d'haver realitzat un diagnòstic de la situació en la qual es troba el nostre sistema educatiu, ha exigit la reversió de les retallades perquè des de l'any 2010 s'han vingut produint desajustaments pressupostaris que van afectar a la qualitat del nostre sistema educatiu i a les condicions laborals del professorat. Per aconseguir aquest Pacte Educatiu partim de l'article 27 de la Constitució, per impulsar un acord bàsic que permeti aconseguir una educació de qualitat cercant l'equitat que ens equipari amb els països més avançats del nostre entorn. El pacte d'Estat per l'Educació ha de partir, precisament, del reconeixement d'aquesta necessitat. Serà necessari per a això abordar una sèrie d'aspectes primordials: El model i estructura del sistema educatiu: és necessari un canvi de model educatiu cap a paràmetres de qualitat basats en la valoració del coneixement, l'adquisició de competències, l'exigència en l'aprenentatge, l'avaluació rigorosa i l'esforç, conceptes que no estan renyits amb l'atenció a la diversitat o les necessitats especials, tot el contrari, impulsen les veritables potencialitats dels alumnes, sigui el que sigui el seu punt de partida. Per ANPE les avaluacions han de servir per millorar els resultats i han de ser un instrument per al diagnòstic del progrés en l'aprenentatge, per a l'homologació de continguts i per a l'aplicació de programes de reforç i recuperació dels alumnes. La vertebració i cohesió del sistema educatiu: L'Estat està obligat a definir uns principis i uns continguts bàsics comuns per tots i fer-los complir amb la finalitat de cohesionar el nostre sistema i això afecta tant als continguts curriculars, als drets dels ciutadans a fer compatible el dret a conèixer i utilitzar el castellà amb les altres llengües vernacles i a la pròpia regulació dels cossos docents. Prioritzar l'escola pública com a eix vertebrador del sistema educatiu perquè és l'única que arriba a tots els racons, atén a tots els alumnes qualsevol que sigui la seva situació i és per això garant de la cohesió social i del principi d'igualtat d'oportunitats. La vertebració ha d'afectar també al manteniment del caràcter estatal dels cossos docents i al lideratge que ha d'exercir el MEC amb les polítiques d'ofertes d'ocupació pública. No resulta admissible el descontrol que cada any es ve produint en ocasió de les convocatòries d'oposicions. El finançament de l'ensenyament: Ha d'existir un compromís econòmic entre els partits polítics i entre l'Estat i les comunitats autònomes mitjançant un Llei de finançament. Hem d'anar augmentant la inversió educativa, fins a recuperar el 5% al final d'aquesta legislatura, per projectar a les següents un augment d’almenys, un 6% del PIB. Només així es posaran en marxa les reformes en el nostre sistema educatiu. És necessària, a més, la promulgació d'una Llei de Finançament per als ensenyaments professionals, amb indicació expressa de les responsabilitats que en matèria de finançament hagin de tenir les administracions públiques de manera que es garanteixi una suficient dotació de recursos materials i humans per a l'atenció de tota la demanda de formació professional. El funcionament dels centres: Encara que és cert que en les darreres lleis s'han produït alguns avanços, necessitam desenvolupar el principi d'autonomia pedagògica i organitzativa dels centres i dissenyar un nou marc de la funció directiva més professionalitzada, regular la participació als centres així com la recuperació de les competències tècnic-professionals per als claustres docents. La situació del professorat i el seu desenvolupament professional. L'elaboració d'un Estatut Docent que contempli un nou model de formació inicial i una nova selecció del professorat a través de la instauració del MIR educatiu, a més d'un Estatut de la Funció Docent, partint del respecte als drets adquirits al professorat, sent una norma marc imprescindible per regular l'accés, la selecció i el desenvolupament de la carrera professional des de l'ingrés fins a la jubilació. Si el pacte que s'aconseguís no abordés en profunditat la situació del professorat, aquest mai serà efectiu. L'aprovació d'un Pla Estratègic Nacional de Millora de la Convivència Escolar liderat i coordinat pel Ministeri, que explicaria, entre uns altres, amb els següents apartats: Un programa de prevenció d'assetjament escolar, la reactivació de l'Observatori Estatal sobre la Convivència Escolar, El compliment i desenvolupament dels Decrets de convivència, així com les Normes de conducta establertes als centres. El desenvolupament reglamentari en totes les Comunitats Autònomes de l'article 124 de la LOMCE que recull la consideració d'autoritat pública dels docents i un pla específic de formació del professorat per a la prevenció i detecció de conflictes relacionats amb la convivència escolar. Per ANPE, el Pacte o l'Acord perquè sigui possible, ha de ser polític, social i territorial. Som conscients que el consens sobre aquestes qüestions és complex, però és necessari aconseguir-ho si veritablement volem treure a l'educació de la confrontació ideològica permanent i dotar d'estabilitat al sistema educatiu. Per ANPE aquest pacte ha de conduir a tres objectius essencials: recuperar el sentit etimològic d'educar enfront del més limitat d'ensenyar, combatre el fracàs escolar millorant el rendiment educatiu de tots els alumnes i revaloritzar la professió docent.

Històric
ALUMNES D´ALTES CAPACITATS: COM IDENTIFICAR-LOS, ENTENDRE I EDUCAR-LOS
I. Balears 24 Feb, 2017

## ANPE ILLES BALEARS ####50 HORES HOMOLOGADES ####50€ AFILIATS/ 80€ NO AFILIATS##Curs HOMOLOGAT per la Conselleria d'Educació. El seu reconeixement es valorarà com a mèrit en els processos selectius (oposicions, concurs de trasllats...); i tendrà efectes en el sistema retributiu dels docents (sexennis) i en la baremació d'interinatge.##Curs composat de dos mòduls de 25 hores cada un##Als cursos on.line tothom hi està acceptat. Després de fer la matrícula on.line, enviau el pagament a formacio@anpe-balears.org, indicant nom i curs del pagador.

Històric
CONVOCATÒRIA DE PLANS DE MILLORA A CENTRES
I. Balears 21 Feb, 2017

CONVOCATÒRIA DE PLANS DE MILLORA A CENTRES   Publicada la convocatoria al BOIB d'avui. Amb aquest Pla ess pretén fomentar l’elaboració i la posada en pràctica de plans integrals on poden participar tots els centres docents. L’equip directiu és el responsable d’elaborar el Pla, que es sotmetrà a l’aprovació del claustre de professorat i del Consell Escolar del Centre. Cada centre només pot presentar un únic Pla. Hi haurà uns criteris de selecció puntuats per una comissió de valoració. El nombre màxim de centres que podran ser seleccionats és de 10 (més els 30 de l’any passat). Els centres han d’obtenir un mínim de 20 punts segons els criteris de valoració.   El termini de presentació de sol·licituds és fins al 31 de març.

Històric
EL PRESIDENT D’ANPE COMPAREIXERÀ AL CONGRÉS DELS DIPUTATS EN RELACIÓ A L´ELABORACIÓ DEL PACTE EDUCATIU
I. Balears 21 Feb, 2017

EL PRESIDENT D’ANPE COMPAREIXERÀ AL CONGRÉS DELS DIPUTATS EN RELACIÓ A L'ELABORACIÓ DEL PACTE EDUCATIU Demà el president nacional de ANPE, Nicolás Fernández Guisado compareix en la Comissió d'Educació i Esport al Congrés dels Diputats al costat d'Ángel Gabilondo Pujol, ExMinistre d'Educació i Agustín Moreno García. Membre de l'Assemblea Mareja Verd, per informar en relació amb l'elaboració d'un Gran Pacte d'Estat Social i Polític per l'Educació.

Històric
ANPE QUALIFICA D´INSOSTENIBLE LA SITUACIÓ D´INCERTESA QUE LES OPOSICIONS A COSSOS DOCENTS ESTAN VIVINT EN TOTA ESPANYA
I. Balears 20 Feb, 2017

ANPE QUALIFICA D'INSOSTENIBLE LA SITUACIÓ D'INCERTESA QUE LES OPOSICIONS A COSSOS DOCENTS ESTAN VIVINT EN TOTA ESPANYA ANPE denuncia el despropòsit i la falta de coordinació que s'està vivint en totes les Comunitats Autònomes i a nivell de l'Estat en relació a les convocatòries d'oposicions als cossos docents on el Ministeri d'Educació, responsable de coordinar les polítiques educatives de l'Estat, no ha exercit el paper vertebrador necessari en les actuals circumstàncies. Els responsables de les CCAA han estat incapaces de posar-se d'acord en les convocatòries d'oposicions i el Govern no ha proporcionat encara la seguretat o garantia jurídica que permeti les possibles convocatòries. Des d’ANPE volem denunciar de nou la situació que s'està vivint en totes les CCAA i a nivell de l'Estat sobre les oposicions als cossos docents, està en joc l'esforç personal i econòmic dels interins i aspirants a ingressar en els cossos docents i s'està deixant de costat alguna cosa que hagués de ser prioritari i qüestió d'Estat com és l'Educació. La necessària estabilitat de les plantilles als nostres centres educatius solament es pot aconseguir a través d'àmplies ofertes d'ocupació pública en totes les CCAA. ANPE lamenta l'oportunitat perduda aquest any per la falta de lideratge i inacció tant del Ministeri d'Educació, que hauria de ser l'impulsor i coordinador de totes aquestes qüestions, com de les Conselleries d'Educació de les CCAA. ANPE sempre ha defensat, com un dels elements fonamentals de millora del nostre Sistema Educatiu, l'estabilitat de les plantilles docents i la reducció de l'alta taxa de professorat interí que existeix al nostre país. Per a això, resulta imprescindible la convocatòria de forma coordinada d'àmplies ofertes d'ocupació pública en els mateixos cossos docents tots els anys per les Comunitats Autònomes fins a reduir l'ocupació precària existent. Però l'escenari al que estam assistint els últims mesos dista molt de tot això, on CCAA anunciaven que convocaven oposicions i unes altres que no, unes per al cos de Mestres, unes altres per als cossos d'Ensenyaments Secundari, sent incapaços de coordinar-se i posar-se d'acord en quins i quan convocar. A data d'avui, no existeix la suficient garantia que permeti l'aprovació de les diferents ofertes d'ocupació pública. Així, en aquesta situació de caos i incertesa, s'estan produint anuncis en diverses Comunitats Autònomes replantejant-se anul·lar la convocatòria d'oposicions que havien anunciat prèviament. Davant aquesta situació, ja de difícil reconducció a hores d'ara de l'any, ANPE exigeix al Ministeri d'Educació i als responsables de les diferents CCAA mesures a curt i llarg termini. En primer lloc garantir i dotar de la seguretat jurídica necessària la convocatòria d'oposicions a cossos docents que aquella Comunitat Autònoma que així ho desitgi pugui realitzar en el present any. En segon lloc que s'acordi i estableixi un Pla o calendari per a totes les CCAA que garanteixi la convocatòria anual d'àmplies ofertes d'ocupació pública en els mateixos cossos docents amb l'objectiu de reduir la taxa de professorat interí entre el 6% i 8% en tota Espanya. Perquè això sigui possible exigim, al seu torn, al Govern i als grups parlamentaris en les Corts que arbitrin els mecanismes necessaris perquè la taxa de reposició no resulti una limitació en les convocatòries d'oposicions als cossos docents en els propers anys.

Històric
AVÍS PELS INTERINS DE VALENCIA, ALACANT, CASTELLÓ I CATALUNYA
I. Balears 17 Feb, 2017

AVÍS PELS INTERINS DE VALENCIA, ALACANT, CASTELLÓ I CATALUNYA   ANPE Illes Balears informa als mestres i professors que vulguin formar part de la llista d'interins, que provenguin de València, Catalunya, Castelló i Alacant, que si voleu confirmar que les vostres titulacions de català siguin vàlides heu de consultar el decret d'equivalències de català i demanar l'homologació ara, així tendreu temps perqué vos arribi pel tràmit.   Així, teniu en compte: 1. El decret d’equivalències de català (que us adjuntam) 2. Demanau l’homologació del vostre títol de català mitjançant un model d’EXPÓS-SOL•LICIT i adreçau-lo a la CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, CULTURA I UNIVERSITATS - DIRECCIÓ GENERAL DE FORMACIÓ PROFESSIONAL I FORMACIÓ DEL PROFESSORAT – SERVEI DE PROJECTES LINGÜÍSTICS (Passatge de Guillem de Torrella, 1 - 07002 Palma). 3. Si teniu dubtes, cridar a l’IEB (Institut d’Estudis Baleàrics, tel: 971177604)   El decret d'equivalències de català i el model per demanar-ho el teniu adjunt.     4. Respecte als seminari/s per fer classes en català a educació infantil, primària i secundària, la Universitat de les Illes Balears s'encarrega de la gestió del Pla de formació lingüística i cultural, a través del qual els titulats universitaris poden obtenir els certificats de capacitació en llengua catalana per a l'ensenyament a educació infantil, educació primària i educació secundària. El termini d'inscripció als cursos que permeten obtenir aquests certificats s'obre el 21 de febrer i acaba el 10 de març de 2017.

Històric
ATENCIÓ INTERINS!
I. Balears 17 Feb, 2017

ATENCIÓ INTERINS! El termini de presentació de sol·licituds per a la convocatòria pública d'interins per al curs 2017-2018 s’amplia del 2 al 22 de març, tant a efectes d’experiència docent, període de tutorització i de presentació de cursos.

Oposicions
OBERT EL TERMINI D´INSCRIPCIONS DEL PLA DE FORMACIÓ LINGÜÍSTICA I CULTURAL
I. Balears 17 Feb, 2017

OBERT EL TERMINI D'INSCRIPCIONS DEL PLA DE FORMACIÓ LINGÜÍSTICA I CULTURAL   A partir del 21 de febrer es pot sol·licitar la inscripció als cursos per obtenir els títols necessaris  per fer classes en català a educació infantil, primària i secundària  La Universitat de les Illes Balears s'encarrega de la gestió del Pla de formació lingüística i cultural, a través del qual els titulats universitaris poden obtenir els certificats de capacitació en llengua catalana per a l'ensenyament a educació infantil, educació primària i educació secundària. El termini d'inscripció als cursos que permeten obtenir aquests certificats s'obre el 21 de febrer i acaba el 10 de març de 2017.

Històric
CERTIFICACIÓ NEGATIVA DEL REGISTRE CENTRAL DE DELINQÜENTS SEXUALS
I. Balears 16 Feb, 2017

CERTIFICACIÓ NEGATIVA DEL REGISTRE CENTRAL DE DELINQÜENTS SEXUALS   D’acord amb l’article 13.5 de la Llei orgànica 1/1996, de 15 de gener, de protecció jurídica del menor, és requisit per a l’accés i l’exercici a les professions, oficis i activitats que incloguin contacte habitual amb menors, no haver estat condemnat per sentència ferma per qualsevol delicte contra la llibertat i indemnitat sexual.   D’acord amb l’article 2 del Reial decret 1110/2015, d’11 de desembre, pel qual es regula el Registre Central de Delinqüents Sexuals, la persona interessada pot autoritzar l’Administració perquè sol·liciti del Registre esmentat la certificació negativa. En absència d’autorització, la persona interessada ha de sol·licitar al Registre l’expedició.    A aquest efecte, el personal docent pot autoritzar telemàticament la Conselleria d’Educació i Universitat mitjançant l’aplicació “Tràmit telemàtic d’autorització de consultes”, disponible a la pàgina web de la Direcció General de Personal Docent , a la qual s’accedeix mitjançant el número d’usuari i la contrasenya.   En el supòsit que el personal docent no concedeixi l’autorització esmentada haurà de presentar obligatòriament la certificació negativa del Registre Central de Delinqüents Sexuals davant la Direcció General de Personal Docent.   El termini per autoritzar telemàticament o per presentar la certificació negativa serà des del dia 20 de febrer al dia 6 de març de 2017, ambdós inclosos, per als col·lectius següents:   -          Els funcionaris de carrera docents -          Els professors de religió amb contracte indefinit -          Els professors especialistes amb contracte indefinit -          Els assessors lingüístics del British Council que tenen un contracte en vigor

Destinacions provisionals
| 51 | 52 | 53 | 54 | 55 |
Tornar