• Notícia nova

ANPE demana prioritzar les ajudes per al professorat d'Eivissa i Formentera


25 Sep, 2024

ANPE DEMANA PRIORITZAR LES AJUDES ECONÒMIQUES PER AL PROFESSORAT D'EIVISSA I FORMENTERA

Un grup de representants d'ANPE s'han reunit avui matí amb el director territorial Juan Álvarez, a la Delegació d'Educació d'Eivissa i Formentera per conèixer la situació dels docents a les Pitiüses i també intercanviar impressions de primera mà. Des del sindicat esteim preocupats per la situació que travessen els docents i les dificultats que tenen per trobar habitatge, per la qual cosa hem traslladat les nostres propostes per cercar solucions a curt, mitjà i llarg termini.

Durant la trobada, hem estat analitzant que la catalogació d'algunes places d'Eivissa i totes les de Formentera com a difícil i molt difícil cobertura han ajudat a iniciar el curs amb la major part del professorat a les aules.

Tot i això, des de la nostra organització hem suggerit que es necessitarien mesures alternatives que siguin compatibles amb les ja existents, com, per exemple, ajudes al lloguer per a residents i desplaçats, especialment per a aquells professionals que venen a cobrir una substitució.

Hem traslladat també a Álvarez, la necessitat d'incrementar la partida pressupostària destinada a Educació perquè el curs vinent es puguin catalogar totes les places docents d'Eivissa (i Menorca) com a difícil cobertura, amb l'objectiu de fer-les més atractives professionalment, i així no deixar cap alumne sense professor.

Finalment, des d'ANPE consideram que l'Estat s'hauria d'implicar en les dificultats que travessa les Balears, i més concretament les Pitiüses, facilitant un plus d'insularitat més alt que el de les Canàries, ja que la carestia de la vida s'ha tornat insostenible en els darrers 20 anys, i els nostres alumnes mereixen una educació en igualtat amb la resta de territoris.