Mesa Sectorial de dimarts 24 de setembre


24 Sep, 2024

MESA SECTORIAL DE DIMARTS 24 DE SETEMBRE

Avui hem assistit a la Mesa Sectorial per tractar el concurs de trasllats d’àmbit nacional dels cossos docents i d’inspecció.

 Pel que fa als cossos docents, algunes novetats autonòmiques són:

Perfilar places a l’escola nàutico-pesquera amb certificació en marina mercant, per garantir que els alumnes puguin titular.
Perfilar amb idioma alguns mòduls que s’imparteixen en anglès a FP, places del programa British Council, del Batxibac o determinats programes (com l’Erasmus +).
Perfilar algunes places d’Educació Física que requereixen d’una titulació específica.
Incloure places itinerants.

▪️ Altres novetats amb relació al barem estatal (RD del 17 de juliol i a l’espera de les normes procedimentals que estableixi el Ministeri):

1.1. Antiguitat al centre com a funcionari de carrera: (augmenta 2 punts):

1.1.1. Per cada any de permanència en el centre des del qual concursa:

1r i 2n any: 4 punts per any.

3r any:  6 punts
4t any i següents: 8 punts per any.

1.1.2. Per cada any en situació de provisionalitat: 4 punts.

1.1.3. Per cada any a places d'especial dificultat: 4 punts.

3. Doctorats, postgraus i premis, on el Títol de doctor passa de 5 a 6 punts.

4. Càrrecs directius i altres funcions (passa de 20 a 30), per cada any com:

4.1. Director centres públics: passa de 4 a 4.5 punts.

4.2. Vicedirector, subdirector, cap d’estudis, secretari: de 2.5 a 3 punts.

4.3. Altres funcions (passa de 5 a 10): passa d’1 a 1.5 punts.

5. Formació permanent (passa de 10 a 15)

5.1. Formació (cursos): passa de 6 a 9 punts.

5.4. Competència digital fins a 3 punts (mig punt per nivell).

6.3. Mèrits artístics, esportius i literaris (fins a 2.5), s’inclou el fet d’ostentar la condició d’esportista d'alt nivell (1 punt) o alt rendiment (0,5 punts). També s’ha suprimit el mèrit “per exposicions individuals o col·lectives” mantenint el “mèrit de premi per exposicions”.

6.7. Català: la puntuació de les titulacions de C2 de català d’altres entitats s’incrementarà fins a 4 punts.

*Recordau que l’antiguitat com a funcionari interí es tindrà en compte a l’apartat 1.2 antiguitat al cos, com s’ha fet els darrers tres anys.

*Els funcionaris en pràctiques han de concursar obligatòriament per nota d’oposició, en cas que s’ajornin les pràctiques per motius de maternitat hauran de fer-les a la seva primera destinació definitiva. De no obtenir plaça i quedar en situació d’expectativa, hauran de tornar a concursar al proper CGT amb la puntuació del barem.

 

 Quan al CGT dels inspectors hi ha hagut alguns canvis en la mateixa línia.

Al torn obert de paraula, ens comparteixen la modificació de convocatòria d'interins que regula la disponibilitat dels aspirants que ja són funcionaris de carrera, modificant d’ofici la seva situació a “no disponible” per agilitzar les llistes d’interins.

Des d’ANPE hem demanat quan tractarem la resta de punts de l’Acord Marc, on ens responen que serà a l’octubre. Hem insistit a treballar els criteris de plantilla el més aviat possible (i així publicar la plantilla orgànica aviat) i que ens informin de les especialitats que es trauran a concurs-oposició, permetent l’organització i l’estudi dels opositors.

Finalment, ens comuniquen que els càrrecs de tutors, caps de departament i la pujada de la carrera professional dels equips directius es pagarà amb efecte retroactiu des del setembre, quan aquesta informació estigui pujada al Gestib.