Resum Mesa Sectorial de dimarts 10 de setembre


10 Sep, 2024

MESA SECTORIAL DE DIMARTS 10 DE SETEMBRE

A la mesa d’avui, hem tractat com a únic punt l’esborrany de les instruccions que regularan l’ús dels telèfons mòbils i altres dispositius electrònics al centres educatius.

L’administració ens exposa els motius pels quals cal establir aquesta regulació per evitar problemes de concentració en l’estudi, per facilitar el respecte i l’empatia entre els companys, així com minvar els conflictes interpersonals.

Des del sindicat ANPE hem proposat una sèrie de consideracions que s’han acceptat, de manera que la redacció final ha quedat:

  • Durant la jornada escolar, a Educació Infantil i Primària, no es podrà fer ús del telèfon mòbil ni de dispositius electrònics personals. Pel que fa a Secundària i ensenyaments postobligatoris, el seu ús quedarà limitat només per moments puntuals amb finalitat exclusivament didàctica.
  • Excepcionalment, es podrà utilitzar quan es tracti de situacions especials de caràcter mèdic.
  • Es recomana que els alumnes no duguin aquests dispositius al centre, i en cas contrari que estiguin apagats i dins les seves pertinences.
  • S’aconsella que el personal docent restringeixi el seu ús durant les sessions lectives i per accions relacionades amb l’activitat docent, tret que hi hagi circumstàncies personals que ho facin necessari.

Des d’ANPE hem exposat que confiam en la professionalitat dels nostres docents on es pressuposa que es fa un bon ús del mòbil a les aules, tenint en compte que la realització de tasques de gestió es poden fer a través del Gestib com ara el fitxatge, coordinació entre docents, control d’assistència, entre altres qüestions.

instruccions-mÒbils-conselleria