Entrevista al president d'ANPE BALEARS, Victor Villatoro


03 Sep, 2024

ENTREVISTA AL PRESIDENT D’ANPE BALEARS, VICTOR VILLATORO

El plus salarial pels docents de les illes és més que necessari per la carestia de la vida, l’accés a l’habitatge i les dificultats generades per la insularitat. El nostre sector suposa el col•lectiu funcionarial més nombrós de l’Administració, amb 15.000 docents.

Des de la plataforma sindical UNISEP, ANPE ha liderat aquesta reivindicació, aconseguint un plus progressiu de 400, 300 i 200 € per Formentera, Eivissa i Menorca, on deixam la negociació de catalogar l’illa de Mallorca com de difícil cobertura pel 2026.

Entre les mesures preses, s’han flexibilitzat les adjudicacions, s’han ampliat les casuístiques de les comissions de serveis i s’han aprovat complements econòmics, però calen altres actuacions com ajudes al lloguer per afavorir la cobertura de totes les places.

És essencial iniciar el curs amb tot el professorat a les aules, amb la finalitat de no deixar cap alumne sense el seu professor. Des del sindicat continuarem reivindicant la necessitat d’aprovar un pressupost expansiu per educació per aconseguir fer pública l’etapa 0-3, complir l’Acord Marc pactat, el pla d’infraestructures presentat, millorar les mesures per la insularitat i per afrontar els reptes educatius de futur.

premsa-dm
kiosco-prensa-iberica