Anpe considera la catalogació de difícil cobertura com un inici per solucionar la insularitat


29 Ago, 2024

ANPE CONSIDERA LA CATALOGACIÓ DE DIFÍCIL COBERTURA COM UN INICI PER SOLUCIONAR LA INSULARITAT


Després d'anys de manifestacions a Madrid i a les Balears, hem aconseguit emplaçar el Govern autonòmic a acordar una sèrie de mesures que ajudaran a pal·liar els problemes derivats de la insularitat.

En aquest sentit, el dimecres 28 d'agost hem adquirit un compromís de legislatura amb la presidenta del Govern Marga Prohens i el Conseller d'Educació Antoni Vera, pel qual es cataloguen places de difícil i molt difícil cobertura que inclouen una quantia econòmica a Menorca, Eivissa i Formentera. D'altra banda, s'ha reconegut un plus de perillositat per als centres penitenciaris i socioeducatius, tal com ja tenen altres territoris de l'Estat.

Així, s'ha aconseguit que s'aprovi un complement econòmic de difícil cobertura que s'iniciarà a Formentera a partir de setembre i en els pròxims cursos a Eivissa i Menorca. Aquestes quanties s'aplicaran progressivament, consolidant en el curs 2026/27 amb 400€, 300€ i 200€ per a Formentera, Eivissa i Menorca, respectivament.

Cal afegir, que per a aquest curs també s'inclouran imports per a especialitats concretes catalogades de molt difícil cobertura (on resulta complicat trobar professorat) en aquestes tres illes. A més, el pacte aconseguit suposa una sobredotació inicial de 18,4 milions d'euros, permetent negociar un complement de difícil cobertura per a tots els docents de Mallorca a finals del 2026. 

Per part seva, el president de ANPE, Víctor Villatoro, ha recordat a l'executiu que: “malgrat que aquest acord afectarà més de 3.500 educadors de Menorca, Eivissa i Formentera, no podem oblidar als 11.500 docents de Mallorca també pateixen aquest problema, per això, demanem a tots els partits polítics que siguin responsables a l'hora de participar en l'aprovació d'uns pressupostos que incrementin la partida destinada a Educació. A més, instam els nostres governants a plantejar ajudes urgents per al lloguer, especialment a les Pitiüses, on l'accés a l'habitatge és insostenible.” 

Des d’ANPE hem signat aquest acord per responsabilitat per a millorar les condicions laborals dels nostres docents, amb la intenció de no deixar a cap alumne sense professor i garantir una qualitat educativa en igualtat i equitat amb la resta de territoris.

D'altra banda, exigim responsabilitats a l'Estat, que no pot desentendre's del futur educatiu de Balears, i hauria de col•laborar amb la millora del finançament i actualització del plus d'insularitat, que ajudaria a garantir l'estabilitat de les nostres plantilles docents.

Accediu a la premsa digital als següents enllaços:

Periódico de Ibiza y Formentera

Caib web

diario-de-mallorca
menorca-es-diari
uh-mallorca
uh-ibiza-bis