ANPE reclama anar més enllà de l'Acord Marc i demana incrementar el pressupost els pròxims anys


08 Jul, 2024

ANPE RECLAMA ANAR MÉS ENLLÀ DE L'ACORD MARC I DEMANA INCREMENTAR EL PRESSUPOST ELS PRÒXIMS ANYS

En les darreres setmanes, la comissió de l'Acord Marc s'ha reunit per fer un seguiment del compliment dels 36 punts signats a la legislatura anterior. Durant la reunió celebrada ahir, des d'ANPE hem demanat una calendaritització concreta de tots els punts i un augment deL pressupost per als pròxims anys, per tal que es puguin materialitzar tots els apartats acordats amb l'anterior govern.

Tot i que el full de ruta,en aquests moments, s'està complint, volem anar més enllà. Per això, hem sol·licitat a Educació una reducció lectiva aplicada en quota per als docents de primària, un pla urgent per reduir la burocràcia a les aules o la simplificació de l'avaluació LOMLOE, necessària davant la seva aplicació anticipada.

Des de la nostra organització hem posat sobre la taula altres qüestions que ens preocupen, com ara resoldre les dificultats que genera la insularitat, incentivant econòmicament els docents desplaçats fora de la seva illa de residència o creant ajudes per al lloguer per a aquests professionals. Esteim segurs que un increment pressupostari també milloraria aquesta qüestió i evitaria que els alumnes de les Balears comencin el curs escolar sense el seu professor.

Cal destacar que l'augment pressupostari destinat a Educació és una passa endavant, ja que ha permès la incorporació de 700 nous docents per potenciar la FP i per complir amb la rebaixa lectiva, cosa que alleujarà les ràtios i facilitarà el retorn dels docents desplaçats.

Finalment, des d'ANPE continuarem vigilants a les properes reunions de la comissió de seguiment, per tal de reivindicar el compliment de l'acord signat i reclamar altres necessitats que ens planteja el professorat des dels centres educatius.