ANPE ha exigit declarar Formentera com a illa de molt difícil cobertura


19 Jun, 2024

ANPE HA EXIGIT DECLARAR FORMENTERA COM A ILLA DE MOLT DIFÍCIL COBERTURA

Després de diverses Meses de negociació sobre Insularitat, Educació ha convocat una darrera Mesa, on ANPE ha exigit que es consideri Formentera de molt difícil cobertura, pel fet que aquesta pateix els efectes de la triple insularitat.

En la mateixa línia, hem demanat que es declarin totes les places de les illes d'Eivissa i Menorca de difícil cobertura amb la intenció de començar a donar solucions a la doble insularitat mitjançant incentius econòmics, que siguin tant pel professorat desplaçat com pel resident. A més, hem reclamat un increment de les quanties proposades i l'avenç dels calendaris de pagament previstos.

A la reunió, el conseller Vera ens ha exposat que s'inclouran complements econòmics per a les tres illes considerant-les de difícil cobertura i acceptant aplicar un incentiu més elevat per a les places de Formentera equiparant-les a les places de molt difícil cobertura, així com contemplar les nostres demandes.

Un dels punts tractats ha estat la dificultat d'accés a l'habitatge a Eivissa i Formentera, on hem suggerit que es plantegin ajudes al lloguer per poder arribar a tots els que la sol·licitin.

En aquest sentit, el president d'ANPE, Víctor Villatoro, ha recordat que des del sindicat hem reivindicat solucions davant la pujada incessant dels preus i de l'habitatge, especialment quan arriba la temporada turística, on les condicions s'han tornat insostenibles. Des de la nostra organització liderem la plataforma UNISEP, que fa anys reclama mesures entorn d'aquesta problemàtica. Villatoro ha destacat "que moltes substitucions no es cobreixen perquè els docents perden diners per venir a treballar aquí, sent la resta del professorat del centre qui ha de cobrir les baixes dels seus propis companys, sobrecarregant així la seva jornada laboral".

Finalment, des d'ANPE feim una crida al Govern i a l'Estat, perquè ambdues institucions col·laborin, millorant el finançament de les Balears per actualitzar i adequar el plus d'insularitat per a totes les illes, ja que aquest no s'actualitza des del 2007 i així donar estabilitat a la plantilla docent i garantir una educació de qualitat per al nostre alumnat.