ANPE ja va advertir de la difícil implantació del pla lingüístic a l'escola pública


23 Maig, 2024

ANPE JA VA ADVERTIR DE LA DIFÍCIL IMPLANTACIÓ DEL PLA LINGÜÍSTIC A L'ESCOLA PÚBLICA

 

Pendents de la publicació d'Educació pel que fa a l'adhesió dels centres educatius al pla pilot voluntari, des del sindicat anticiparíem que, segons els nostres darrers sondejos, cap centre públic optaria per aquest pla lingüístic. Per això, ANPE recorda que ja haviem advertint sobre la seva difícil implantació davant la manca d'espais físics i recursos a l'ensenyament públic.

Així, a l’espera que el conseller Vera confirmi aquestes dades, des de la nostra organització continuarem treballant per resoldre els problemes reals que esdevenen el professorat i les seves condicions de treball, contes com l'excés de burocràcia existent, les dificultats generades per la implantació anticipada de la LOMLOE, els problemes provocats per la insularitat o millorar les ràtios, entre altres preocupacions que hem recollit durant el curs.

A més, consideram necessari evitar confrontacions lingüístiques i conitnuar treballant per millorar les condicions de l'educació a les Balears, centrant-nos primer en el professorat, cosa que redundarà directament en la qualitat i atenció dels nostres alumnes.

En aquest sentit, des d’ANPE hem demanat a la Conselleria d’Educació que convoqui la comissió de seguiment de l’Acord Marc per poder analitzar, planificar i desenvolupar el pacte signat.