ANPE insisteix en continuar fent feina per mitigar els efectes que genera la insularitat


17 Abr, 2024

ANPE SEGUEIX FENT FEINA PER MITIGAR ELS EFECTES QUE GENERA LA INSULARITAT

Després de la publicació de les adjudicacions definitives al concurs general de trasllats d'avui, des d'ANPE continuam manifestant la nostra preocupació pel problema de fons que afecta l'arxipèlag balear, que no és altre que les dificultats generades per la insularitat.

En aquest sentit, ha quedat demostrat amb la publicació del concurs de trasllats, que ha comptat amb una participació històrica de més de 4.500 docents, dels quals 3.300 eren nous funcionaris obligats a participar en el procés. D'aquest resultat, hem sabut que 519 persones han estat desplaçades fora de la seva illa de residència, per això, des del sindicat vetllarem per donar una solució temporal a aquelles situacions més difícils mitjançant una comissió de serveis.

Des de la nostra organització hem reclamat a l'Administració un augment de les casuístiques, una flexibilització per funcions afins, així com una segona volta d'adjudicacions al setembre i una reducció lectiva per a tots els mestres, que si no és possible almenys s'apliqui per a tots els tutors. Aquest fet permetria el retorn de gran part dels docents desplaçats que es trobin en una situació delicada.

D'altra banda, lamentam la situació ocasionada pel Ministeri, que no va tenir en compte la insularitat quan va articular els processos d'estabilització i de mobilitat. En la mateixa línia hem reivindicat mesures econòmiques i d'habitatge per poder exercir la docència en igualtat de condicions amb la resta de territoris, ja que la carestia de la vida a les Balears és insostenible, especialment a Eivissa i Formentera.

Finalment, des d'ANPE ampliarem l'horari d'atenció presencial a totes les seus per tal de poder ajudar a gestionar una comissió de serveis a tots els docents que ho sol·licitin.