ANPE reclama una legislatura tranquil·la i prioritzar el retorn dels docents desplaçats


04 Abr, 2024

ANPE RECLAMA UNA LEGISLATURA TRANQUIL·LA I PRIORITZAR EL RETORN DELS DOCENTS DESPLAÇATS

 

Després de la reunió mantinguda amb Educació, ANPE considera que s'han flexibilitzat i ampliat les causes que permetran sol·licitar una comissió de serveis, possibilitant així el retorn de més professionals desplaçats.

En aquest sentit, des del sindicat hem aportat a la Conselleria una sèrie de propostes per facilitar aquestes concessions, per resoldre les situacions més complicades, ja que en aquests moments l'Administració preveu unes 519 persones allunyades del domicili habitual.

Des d'ANPE hem plantejat una reducció lectiva fins a les 24 hores a primària i 18 a secundària; si no és possible aquesta opció per a tot el professorat, almenys, que es consideri per a aquells docents tutors. Aquesta proposta disminuiria la ràtio de les aules, milloraria l'atenció cap a les necessitats de l'alumnat, i alhora permetria disposar d'una quota més gran facilitant una destinació més propera per als professionals afectats.

D'altra banda, hem apostat per una segona volta d'adjudicacions al setembre per a aquelles sol·licituds favorables que es van quedar sense plaça al mes de juliol. En aquesta repesca, hem demanat que es contemplin noves vacants com les resultants de planificació educativa, alliberaments específics o grups de substitució ràpida, entre d'altres.

Respecte del pla pilot, el conseller Vera ho ha presentat com un projecte voluntari, on els centres educatius decidiran si volen o no aplicar-lo. Des de la nostra organització hem transmès que l’aplicació d’aquesta proposta tindria difícil cabuda a l'escola pública, ja que els centres no disposen dels espais ni dels recursos necessaris per assumir aquest plantejament, tot recordant que tota normativa que s'elabori sobre aquest assumpte haurà de passar pel filtre de la Mesa Sectorial.

Des d'ANPE apostam per una legislatura tranquil·la, evitant conflictes innecessaris donant prioritat a atendre els problemes reals que preocupen el professorat, com ara la reducció de la burocràcia, les dificultats que suposa la insularitat o la simplificació de l'aplicació de la LOMLOE.