ANPE demana que es compatibilitzin per a funcionaris desplaçats, opositors i interins


27 Mar, 2024

ANPE DEMANA QUE ES COMPATIBILITZIN LES OPORTUNITATS PER A FUNCIONARIS DESPLAÇATS, OPOSITORS I INTERINS

Després de prorrogar els punts referits al pla pilot i a les comissions de servei (per respectar el temps d'enviament de la documentació), a la Mesa Sectorial s'han tractat les oposicions docents, la carrera professional dels inspectors i un pla de reforç de personal de suport.

Des d'ANPE pensam que el gran repte consisteix a fer "cirurgia fina" perquè els processos es desenvolupin de manera equilibrada, facilitant la mobilitat dels funcionaris en propers concursos de trasllats, afavorint el retorn puntual a través de comissions de serveis, a més de mantenir unes oposicions moderades, permetre la continuïtat dels interins i incorporar nous titulats a l'escola pública.

Respecte a la carrera professional d'inspecció, hem defensat un augment salarial del 50% respecte a la carrera docent, on aquest nou marge serà el nostre pròxim objectiu a assolir per al professorat.

Tot i que l'apartat sobre el pla pilot s'hagi posposat dijous que ve, des del sindicat pensam que l'aplicació d'aquesta proposta tindrà difícil cabuda a l'escola pública, ja que els centres no disposen d'espais ni recursos necessaris per assumir aquest plantejament.

Referent al concurs oposició, la reducció de 321 a 252 places convocades, ha estat per facilitar el retorn a través de les comissions de servei, respectant la llei d'estabilització. Des del sindicat hem lamentat el canvi d'última hora en algunes especialitats, com ha passat a "serveis a la comunitat", que ha passat de 14 a 0 places. D'altra banda, hem aconseguit que les dues parts de la primera prova es facin en dies diferents (22 i 25 de juny) per tal de permetre el descans dels participants.

Pel que fa a la proposta d'increment de personal de suport, destacam la incorporació de 47 nous ATEs, tal com fa mesos que reclamam. També hem reivindicat la dotació de la figura de la infermera escolar als centres públics, ja que aquesta responsabilitat no hauria de recaure sobre els docents.