ANPE exigeix incrementar la plantilla docent per donar solucions al professorat desplaçat


07 Feb, 2024

ANPE EXIGEIX INCREMENTAR LA PLANTILLA DOCENT PER DONAR SOLUCIONS AL PROFESSORAT DESPLAÇAT
 
A la reunió mantinguda a la Mesa Sectorial d'avui, des d'ANPE hem demanat habilitar al màxim la plantilla disponible per atorgar una destinació definitiva als 3158 nous funcionaris incorporats aquest curs, al mateix temps, hem exigit solucions per a aquells docents que puguin veure's desplaçats a una altra illa diferent a la de la residència habitual.
 
En aquest sentit, hem sol·licitat comissions de servei de caràcter humanitari mitjançant l'augment de la quota del cos de mestres (on el conseller ja va anunciar una injecció de 200 llocs més) i considerant les noves jubilacions previstes fins al 30 de setembre, per tal de solucionar les situacions més complicades.
 
Des del sindicat hem lamentat que el Ministeri no hagi tengut en compte el fet insular a l'hora de convocar el concurs de mèrits i els processos selectius paral·lels, ja que suposa una dificultat per als docents de l'arxipèlag que han d'assumir els sobrecostos de la vida que genera.
 
Entre els nous efectius docents i la creació de 3110 places a la plantilla orgànica dels centres educatius, calculem que al voltant de 200 mestres poden veure's afectats per un desplaçament obligat, per això requerim donar-los la possibilitat de retorn en les situacions què sigui possible.
 
D'altra banda, el director general de personal docent ha informat que s'ha hagut de requerir de titulació de Marina Mercant a algunes places de les escoles de nauticopesquera per garantir l'homologació d'aquests estudis. D'aquesta manera, aquells docents estabilitzats en especialitats no afins a la seva titulació hauran d'optar a especialitats sense requeriment de titulació o bé com a personal de suport als departaments d'orientació dels instituts.Des d'ANPE ja vam advertir del possible intrusisme professional i vàrem apel·lar a la responsabilitat individual en un procés que permet aquestes circumstàncies.