ANPE demana a Educació solucionar les dificultats que genera la insularitat


12 Gen, 2024

ANPE RECLAMA A EDUCACIÓ SOLUCIONAR LES DIFICULTATS QUE GENERA LA INSULARITAT

L'entitat sindical ANPE ha traslladat al conseller, el Sr. Vera, la necessitat de crear urgentment la Mesa d'Insularitat, per començar a resoldre les dificultats que afronten els docents de les Balears per aquesta qüestió, especialment a les illes de Menorca, Eivissa i Formentera, on la situació és més dramàtica. El sindicat considera que s'han de tractar diferents aspectes amb els sindicats educatius a la Mesa Sectorial, aportant suggeriments per tal d'estudiar-ne la viabilitat.

Per al president d'ANPE a les Balears, Víctor Villatoro: "ja és sabut que la manca d'habitatge, la dificultat d'accés a aquest i la pujada dels preus a la nostra comunitat autònoma és incessant. El professorat resident i el desplaçat es veu obligat a afrontar diferents adversitats que van des de compartir pis amb 4 o 5 persones, dutxar-se a gimnasos, allotjar-se en hotels, dormir en un sofà o fins i tot en un cotxe. Aquests són alguns dels motius pels quals molts docents no opten a ocupar certes places, ja que perden diners pel simple fet d'acceptar-la, i finalment l'alumne és el gran perjudicat. Per nosaltres resoldre aquesta situació està per sobre de qüestions polítiques, aquest escenari és inassumible per als nostres professionals i instem que se solucioni amb la implicació de l'Estat i el Govern".

Des de la nostra organització volem recordar que els docents de l'educació pública suposen un col·lectiu de més de 14.000 efectius, repartits en 300 centres públics, per això, des d'ANPE sabem que les millores en les condicions de treball del sector, beneficiaran els 170.000 alumnes de les nostres illes.

Volem remarcar que des de la plataforma UNISEP, formada per sindicats professionals, fa anys que reclamem solucions que mitiguin aquesta problemàtica. A ANPE hem insistit en la necessitat de poder disposar de residències per a docents a preus assequibles, habilitar places de difícil cobertura és incrementar el complement d'insularitat, que no s'actualitza des de l'any 2007. També plantegem altres suggeriments, com ara disposar de comissions de serveis especials per a funcionaris, adequar el fons social a la insularitat altres qüestions que puguin sorgir. Algunes d'aquestes mesures s'han de considerar solucions a curt, mitjà i llarg termini, contemplant un estudi econòmic per a la seva possible viabilitat.

Finalment, apostam per resoldre els problemes reals que esdevenen entorn de l'educació com la climatització a les aules o l'excés de burocràcia. Entre d'altres qüestions d'actualitat que preocupen famílies i docents és el tema de les pantalles digitals, en concret la utilització del mòbil als centres educatius, per això, consideram que cal establir una normativa que en reguli l'ús per millorar la qualitat educativa.