ANPE demana a Educació que convoqui oposicions i especifiqui les illes i les especialitats que oferirà


27 Nov, 2023

ANPE DEMANA A EDUCACIÓ QUE CONVOQUI OPOSICIONS I ESPECIFIQUI LES ILLES I LES ESPECIALITATS QUE OFERIRÀ


 

Després d'aprovar-se l'oferta pública d'ocupació d'aquest exercici, on la Conselleria disposa de fins a 3 anys per executar aquestes places per processos selectius eliminatoris, ANPE demana a la Conselleria d'Educació que garanteixi una convocatòria d'oposicions raonable per complir l'Acord Marc signat l’anterior curs escolar.


Cal recordar que la Llei estatal obliga a no sobrepassar el 8% d'interinitat, la qual cosa compromet l'Administració a executar un nombre de places vinculat a aquest sostre numèric. Des del sindicat entenem que la mobilitat dels funcionaris afecta aquest curs uns 4500 docents i és imprevisible determinar avui dia quin serà el seu destí definitiu. No obstant això, aquest fet no és incompatible amb una convocatòria d'oposicions allà on estigui prevista una manca de docents.


D'altra banda, cal recordar que un altre dels punts de l'acord signat, recull la convocatòria anual d'oposicions eliminatòries per illes i no per comunitat, per la qual cosa, a partir d'ara, aquests processos s'haurien de tornar a desenvolupar així.


 D'aquesta manera, hem demanat a l'equip de govern que anunciï, al manco, les especialitats susceptibles de ser convocades i en quines illes s'oferiran perquè els opositors puguin, planificar amb temps i organitzar l'estudi tenint en compte la seva situació sociolaboral.