Anpe demana una partida pressupostària que contempli els reptes que preocupen al professorat


10 Nov, 2023

 ANPE DEMANA UNA PARTIDA PRESSUPOSTÀRIA QUE CONTEMPLI ELS REPTES QUE PREOCUPEN AL PROFESSORAT 

Després de la Mesa de Funció Pública, en què se'ns ha informat del pressupost que destinarà el Govern Balear a Educació amb un import de 1.353,8 milions d'euros, ANPE exigeix ​​que es destini una part considerable d'aquesta partida a solucionar els problemes reals que preocupa el professorat.

Des de la nostra organització pensam que és imprescindible poder atendre les demandes educatives dels 176.000 alumnes que cursen els seus estudis a les illes, on cal remarcar la importància de millorar les infraestructures, els recursos i, especialment, les condicions sociolaborals del professorat, com a eix fonamental en el procés d'ensenyament-aprenentatge.

En aquest sentit, després de conèixer l'increment de 94 milions d'euros per al sector educatiu, reiteram la necessitat d'atendre les prioritats del nostre professorat i alumnes, com ara la reducció de les ràtios, la rebaixa de la burocràcia docent, la millora de les condicions sociolaborals, recuperar el prestigi de la funció docent i mesures urgents per lluitar contra les dificultats derivades de la insularitat, entre altres qüestions.

D'altra banda, consideram que aquest pressupost ha de ser destinat per continuar complint el calendari previst a l'Acord Marc, assumit per aquest Govern, així com assumir mesures econòmiques que s'han de tractar a la Mesa d'Insularitat per negociar amb la part social.

Per això, des del sindicat demanam al Govern que no vos oblideu de l'educació pública, ja que absorbeix la major part dels estudiants i garanteix la igualtat d'oportunitats.