ANPE reclama al Govern consens lingüístic i un major pressupost per a Educació


31 Oct, 2023

ANPE RECLAMA AL GOVERN  CONSENS LINGÜÍSTIC I UN MAJOR PRESSUPOST PER A EDUCACIÓ

Davant les darreres notícies relacionades amb la implantació de la lliure elecció de la llengua a les aules, ANPE s’afegeix a fer un front comú amb la comunitat educativa on trobam necessari una reunió amb la presidenta Marga Prohens. Des de la nostra organització, ja vàrem transmetre al conseller Vera que volíem una legislatura tranquil·la.

Cal recordar que la comunitat autònoma disposa d’un Estatut d’Autonomia i d’una Llei de Normalització lingüística, aprovades per consens per tots els partits polítics i que suposen les línies que s’han de respectar a les Illes Balears.

Des del sindicat ja vàrem advertir que l’escola és inclusiva i que no som partidaris de fer segregacions lingüístiques, així com subratllar que cal tenir en compte el professorat i que la seva participació és imprescindible en qüestions fonamentals com aquesta.

A més, volem destacar que qualsevol mesura que vulgui impulsar Educació ha de passar pel filtre sindical de la Mesa Sectorial, amb la negociació de totes les parts implicades per tal de millorar les normatives que es puguin plantejar.

D’altra banda, apel·lam a la responsabilitat del Govern Balear per aprovar un sostre de despesa adequat a les demandes que requereix el sistema educatiu si volem atendre les peticions del nostre sector. 

Finalment, des d’ANPE exigim un major pressupost educatiu per resoldre els problemes reals que els mestres i professors tenen a les aules, on els nostres professionals ens reclamen solucions per minvar les ràtios actuals, la tasca burocràtica, reconèixer les dificultats que suposa la insularitat i millorar les condicions sociolaborals dels docents, entre altres problemes que ens traslladen.
 

manifest-entitats