ANPE exigeix el compromís d'Educació per donar solucions al professorat desplaçat


24 Oct, 2023

ANPE EXIGEIX EL COMPROMÍS D'EDUCACIÓ PER DONAR SOLUCIONS AL PROFESSORAT DESPLAÇAT

 

 

Durant la negociació del concurs de trasllats en Mesa Sectorial, en la qual s'han exposat diferents opcions per valorar la situació de mobilitat dels funcionaris, ANPE ha exigit al Sr. Vera un compromís que doni solucions a les demandes del professorat desplaçat.

Així doncs, l'Administració ha recordat que aquest procés el va iniciar Madrid on l'únic marge de maniobra que se'ns ha plantejat és decidir si es convoca o no, i s'ha proposat tirar-lo endavant per unanimitat, ja que retardar aquest procés un any restringiria la mobilitat de la resta de docents que participen voluntàriament.

Pel fet que aquest concurs és de caràcter autonòmic i que la nostra comunitat no disposa d'una normativa pròpia, ni tampoc dels mitjans informàtics suficients per a tramitar el volum de sol·licituds previstes, la Conselleria ens ha informat que aquesta convocatòria s'haurà de gestionar des de Madrid atesa la normativa estatal que regula aquest procediment.

Davant aquesta situació, des d'ANPE hem reivindicat la necessitat d'establir solucions per minimitzar desplaçaments indesitjats, acceptades per tota la part social, com ara que s'ofereixin el màxim de places possibles en plantilla, que s'habilitin comissions de serveis humanitàries, així com treballar en un futur reglament autonòmic que permeti valorar el reajustament del barem actual, determinat des del MEC.

Finalment, el sindicat lamenta la falta de coordinació del Ministeri i a més demana que es creï una Mesa sobre la Insularitat, amb la finalitat de recollir mesures que contemplin incentius econòmics, que facilitin l'accés a una residència i que les Pitiüses i Menorca siguin considerades de difícil cobertura.