ANPE és partidari d'ajornar la Mesa per continuar cercant solucions per al professorat desplaçat


23 Oct, 2023

ANPE ÉS PARTIDARI D'AJORNAR LA MESA PER CONTINUAR CERCANT SOLUCIONS PER AL PROFESSORAT DESPLAÇAT

Educació va informar divendres sobre la convocatòria del pròxim Concurs de Trasllats Autonòmic, que afectarà la mobilitat de més de 13.000 professors de Balears. Des d'ANPE ja havíem advertit dels desequilibris que aquests processos selectius, conjugats de manera massiva, podrien produir en un territori marcat per la insularitat.

Així, l'Administració ha recordat que aquest procés el va iniciar el Ministeri on l'únic marge de maniobra que se'ns ha plantejat és decidir si es convoca o no, i s'ha proposat tirar-lo endavant, en aquest sentit, des d'ANPE considerem que retardar aquest procés un any restringiria la mobilitat de la resta de docents que participen voluntàriament.

En base a aquestes circumstàncies inicials i a l'espera de valorar la viabilitat del que l'Administració ens presenti  avui dilluns, des de la nostra organització hem demanat habilitar al màxim la plantilla docent, així com sol·licitar que es contemplin comissions de serveis especials per a aquells docents desplaçats.

Finalment, el director general s'ha referit a Madrid com el causant d'aquest malestar i des del sindicat hem lamentat la falta de coordinació del Ministeri a l'hora de no haver tengut en compte la insularitat, com a particularitat que afecta la nostra comunitat.