ANPE reclama solucions per al professorat desplaçat forçosament


13 Oct, 2023

ANPE RECLAMA SOLUCIONS PER AL PROFESSORAT DESPLAÇAT FORÇOSAMENT A ALTRES ILLES

 

Aquest dimecres, Educació va informar sobre les alternatives entorn al pròxim Concurs General de Trasllats que tindrà caràcter autonòmic, on s'estableixen les regles de mobilitat per a més de 13.000 professors de totes les illes.


Aquest procediment ve suscitant polèmica entre diversos grups de docents per la confluència extraordinària de tres processos selectius que han suposat l'entrada de 3.500 nous funcionaris de carrera, a més dels ja existents, on cada col•lectiu ha reivindicat la seva priorització per a evitar el trasllat a destins no desitjats. Des del sindicat, entenem a totes les parts implicades, per la qual cosa hem traslladat a la Conselleria les diferents propostes rebudes al llarg d'aquestes setmanes.


En aquest sentit, l'Administració ha informat que aquest procés el va iniciar el Ministeri i ha de regir-se per les condicions legals que s'estableixen entre territoris, on l'únic marge de maniobra que se'ns ha plantejat és decidir si es convoca o no. Davant aquesta situació, des d’ANPE consideram que endarrerir aquest procés un any més no resoldrà el conflicte, sinó que l'agreujarà en restringir la mobilitat de la resta de docents que participen voluntàriament.


D'altra banda, hem demanat solucions per aquells docents que puguin veure's desplaçats a una altra illa diferent de la seva residència habitual. Per això, hem reclamat que el màxim nombre de places possible en plantilla sense que suposi futures supressions, així com establir comissions de servei extraordinàries que permetin el retorn d'aquells professionals que al•leguin motius humanitaris, com ara situacions de conciliació o cura familiar, per donar resposta a les peticions de major necessitat.


Finalment, el director general s'ha referit a Madrid com el causant d'aquest malestar, qui s'ha compromès a acceptar l'increment de les plantilles, així com incorporar aquestes comissions de servei com a mesures especials. Des del sindicat hem subratllat que des de Madrid no se'ns va tenir en compte quan vàrem advertir de les dificultats que suposava aplicar aquest procediment en una comunitat afectada per la insularitat, on només hem pogut incidir a establir el requisit lingüístic per resoldre l'alta taxa d'interinitat amb el professorat de balears.