Anpe considera imprescindible no deixar cap alumne sense professor


22 Sep, 2023

ANPE CONSIDERA IMPRESCINDIBLE NO DEIXAR CAP ALUMNE SENSE PROFESSOR

  • Des del sindicat reclamam solucions legals per cobrir les necessitats dels centres.
  • L'administració ens va avançar que està treballant permetre la contractació d'experts per l’FP i especialistes pel règim especial.

De tots és sabut que cada any escolar, Educació es troba amb dificultats per solventar la manca de professorat en algunes especialitats de formació professional i de secundària, per això, des d’ANPE consideram imprescindible donar solucions legals per facilitar les contractacions amb la finalitat de no deixar cap alumne sense professor.

Entre les casuístiques d'aquesta problemàtica per cobrir aquests llocs vacants trobam diverses raons, com per exemple la manca de professionals de determinades especialitats com Informàtica, Navegació, Matemàtiques, Tecnologia, Català o especialitats concretes de cicles formatius. També influeix la doble i la triple insularitat o els contractes a mitja jornada quan el docent canvia de residència, la qual cosa obstaculitza la cobertura quan el desplaçament és derivat cap a Eivissa o Formentera degut a la carestia de la vida en aquests enclavaments.

Una altra situació inesperada ha estat la creació de nous cicles d'FP, creats pel govern de Martí March, sense haver comptat si disposaven de professorat disponible per impartir les matèries instaurades, com ha ocorregut amb els cicles vinculats a la Informàtica, o també l'esdevingut en el procés d'estabilització, quan un docent a consolidat en la matèria de Navegació, per exemple, sense tenir la titulació adequada per impartir l’especificitat de l'assignatura.

Davant l'inici lectiu d'aquests estudis, des del sindicat consideram necessari, possibilitar solucions legals que permetin la contractació immediata de professorat d'FP i d’EOI, mitjançant la figura que ara es permet des del Ministeri com: “experts” i “especialistes” respectivament, que disposen d'una formació tècnica el més propera possible a la situació malgrat no disposar de les qualitats pedagògiques adequades per exercir la funció docent. Per aquest motiu, reclamam a la UIB que permeti l'ampliació de les places de màster de professorat, amb la finalitat de poder assumir aquesta nova casuística, així com poder anticipar-nos al ritme de jubilacions en l'Educació pública, el qual és relativament alt, amb més de 400 efectius anuals, que probablement anirà en augment.

Accediu a la notícia digital aquí.

premsa-uh