ANPE reclama solucions pels funcionaris desplaçats i adverteix de l'intrusisme en algunes especialitats


04 Ago, 2023

ANPE RECLAMA SOLUCIONS PELS FUNCIONARIS DESPLAÇATS I ADVERTEIX DE L’INTRUSISME EN ALGUNES ESPECIALITATS

  • ANPE considera necessari establir nous permisos que permetin el retorn dels nous funcionaris, on recordam que volem evitar un conflicte entre docents.
  • Des del sindicat advertim de l’intrusisme generat en algunes especialitats, on demanam sentit comú si algú no es veu capacitat per impartir la matèria acceptada per mèrits.


Davant les queixes que ens arriben de docents d'FP relacionades amb aquells aspirants que han participat al concurs de mèrits, sol·licitar especialitats que no tenen res a veure amb la seva titulació o experiència, ANPE demana responsabilitat als participants, amb la intenció de mantenir la professionalitat i la qualitat educativa a l'escola pública.

Han estat molts els interins i funcionaris que s'han queixat aquests mesos sobre l'intrusisme d'alguns professors que aguaitaven places en matèries que mai havien impartit. Si bé és cert, que el responsable de tot aquest procés és el Ministeri per permetre tot això, des de la nostra organització podríem entendre que un funcionari interí pogués participar en especialitats afins o de les quals tingués experiència prèvia, però consideram un despropòsit trobar docents que han participat en disciplines que ni coneixien, acceptant funcions i matèries, sense tenir cap relació amb la seva formació acadèmica o experiència laboral.

En aquest sentit, el cas molt notable ha esclatat entre un grup d'interins de l'escola nàutico-pesquera que varen expressar el seu rebuig per l'intrusisme generat, on inicialment havien consolidat músics, filòsofs i altres ensenyants que hauran d'impartir una titulació marítima sense els requeriments exigits, on els alumnes podrien veure-se’n molt afectats en els seus estudis. El descontent entre els titulats d'aquestes especialitats, especialment en els estudis de Formació Professional, lamenten que poden acabar desplaçats a altres illes o fins i tot quedar-se sense plaça.

D'altra banda, en relació al malestar generat entre opositors i consolidats per mèrits, des de la nostra organització reclamam solucions per als funcionaris desplaçats a altres illes, establint nous permisos que permetin el retorn per conciliació familiar i/o cura de majors, així com facilitats per a l'accés a un habitatge i millorar el plus d'insularitat.

Des del sindicat no volem un conflicte entre docents, on volem recordar que el Ministeri és qui va imposar tota aquesta norma de manera unilateral en tots els territoris, establint aquest sistema d'ingrés sense tenir en compte com afectaria l'arxipèlag Balear. L'única cosa que ANPE ha pogut incidir en la Mesa Sectorial, és a establir el FOLC com a requisit, amb la finalitat de resoldre l'alt percentatge d'interinitat amb el professorat de les illes.