Anpe reclama solucions per evitar el fenomen massificat de mudances que pateixen els docents


03 Jul, 2023

ANPE RECLAMA SOLUCIONS PER EVITAR EL FENOMEN MASSIFICAT DE MUDANCES QUE PATEIXEN ELS DOCENTS

Al llarg del capvespre del darrer divendres lectiu, els molls de totes les illes s'han abarrotat a causa del fenomen que ja és habitual, on centenars de docents han omplert els seus cotxes en una mudança massiva forçada que s'assembla a una migració que es repeteix anualment.

Com cada temporada estival, mestres i professors es veuen obligats a abandonar els seus habitatges amb tota la “casa al cotxe” a causa de l'inici dels lloguers vacacionals i de la massificació turística, especialment a Eivissa i Formentera.

A aquest esdeveniment s’afegeix la carestia de la vida en totes les illes, la qual no ha deixat de créixer en els darrers 20 anys, on ningú ha compensat l'increment de preus en combustibles, aliments i altres necessitats bàsiques.

Des del sindicat ANPE, Víctor Villatoro reclama una solució urgent, per pal·liar aquest i molts altres efectes que afecten a tots els sectors públics, on el col·lectiu docent és el més nombrós de tots ells “fa més de dos anys que reivindicam una millora en el plus d'insularitat, entre altres mesures, per poder exercir la docència en igualtat de condicions amb altres territoris, on al final són els alumnes els més afectats”.

Són molts els exemples succeïts aquests anys, amb educadors pernoctant en cotxes, apuntant-se a gimnasos per dutxar-se, compartint pis amb més de 5 persones, dormint en sofàs o pagant hotels a preus desorbitats, on molts d'ells perden doblers per exercir la seva professió.

A aquest fet, cal sumar els desplaçaments forçosos als quals es veuen sotmesos en altres situacions, com per exemple els opositors i membres de tribunal d'enguany, o els futurs consolidats per mèrits o per oposició, que hauran d'assumir una nova destinació assumint les conseqüències que tot això generarà.

És per això, que animam als nostres polítics a què prenguin nota d'aquesta situació recurrent amb la finalitat de reconèixer una insularitat com a Canàries, per millorar el servei de l'educació pública de balears en benefici dels nostres alumnes.

Notícia a Diario de Mallorca

Notícia a Periódico de Ibiza

Notícia a mallorcadiario

Notícia a noudiari

Notícia a manacornoticies

Notícia a menorcaldia

Notícia a Diario de Ibiza

Notícia a cronicabalear

Notícia a Ib3