Unisep escenifica els models d'infrahabitatge que utilitzen els docents


03 Abr, 2023

UNISEP ESCENIFICA ELS MODELS D'INFRAHABITATGE QUE UTILITZEN ELS DOCENTS 

Després de l'últim ple del Parlament, la plataforma UNISEP ha escenificat aquest dissabte els models d'habitatge als quals es veuen sotmesos alguns empleats públics de Balears. En concret, així ho han denunciat aquestes setmanes alguns docents destinats a les Pitiüses, que realitzen substitucions en mesos pròxims a l'estiu, on els mestres ja no troben habitatge disponible, fan front a preus desorbitats, o bé, es veuen obligats a allotjar-se en costosos hotels, a compartir pis amb 4 o 5 persones, a dormir en un cotxe i, fins i tot, a apuntar-se a gimnasos per dutxar-se.

Aquestes són les dificultats que travessen els nostres servidors públics segons denuncien els sindicats ANPE, Simebal, Satse, Usae, Csif, Jupol i jucil, on gairebé 400 manifestants han exposat les dificultats que afronten docents, sanitaris, cossos de seguretat i administració general de l'estat, per a assumir un lloc de treball en l'arxipèlag balear, especialment quan es tracta d'Eivissa i Formentera, on els preus estivals són impossibles d'assumir.

Durant el matí, els funcionaris han xiulat i parafrasejat locucions reivindicatives al•ludint al Govern, per no escoltar les seves demandes. A més de plàtans i globus de colors, s'han escenificat dos models d'infrahabitatge: una amb tendes de campanya, per les dificultats denunciades per alguns mestres de l'illa de Formentera, i un altre model, amb una furgoneta adaptada a dormitori, per poder passar les nits, segons han comptat altres professors de l'illa d'Eivissa. 

El president d’ANPE i portaveu de la plataforma, Víctor Villatoro, ha lamentat que “després d'anys de protestes, aquesta situació no s'hagi resolt encara, on considerem que és una llàstima que molts dels nostres mestres i professors no vulguin anar a aquests destins, i aquells que van, ho fan per poder puntuar en les oposicions o per a mantenir-se en les llistes d'interins”. A això cal afegir, que al no haver-hi oposicions per illes enguany, els docents de les illes menors hauran d'assumir ara una altra despesa extra per poder opositar. “Això no és qualitat educativa, ni és qualitat assistencial per l’ensenyament, per això demanam al Conseller March i a la presidenta Armengol, que ens reuneixi per tractar d'aconseguir una sortida immediata, i una solució definitiva a mig termini”, denunciava Villatoro.

D'altra banda, els sindicats de les forces de seguretat, Jucil i Jupol, han advertit de l'increment de la criminalitat que comportarà el període estival i la falta de policies nacionals i guàrdies civils a Balears. Sense oblidar la fugida de professionals afligida pels sindicats sanitaris Simebal, Satse i Usae, i la carestia de la vida que comporta a un dèficit dels serveis públics de cara als ciutadans de balears segons va revelar el Csif. 

Al final de la protesta, els líders de la plataforma han recordat que, de no atendre's aquesta necessitat, plantejarem altres accions en uns dies, amb la finalitat de conscienciar a tots els partits polítics que incloguin en els seus programes electorals el fet de solucionar les dificultats de la insularitat mitjançant la indemnització per residència, o altres propostes, pel bé dels alumnes, pacients i ciutadans del nostre arxipèlag.

Notícia a IB3
Notícia a periódico de ibiza
Notícia a crónica balear
Notícia a diario de ibiza
Notícia a noudiari
Notícia a manacornoticies
Notícia a mallorcadiario
Notícia a menorcaaldia
Notícia a menorcainfo
Imagen en europapress

imatge-1
imatge-2
imatge-3
imatge-4