UNISEP torna a mobilitzar-se pel plus d'insularitat


27 Mar, 2023

UNISEP TORNA A MOBILITZAR-SE PEL PLUS D'INSULARITAT

Després de l'èxit de la convocatòria anterior, UNISEP ha tornat a mobilitzar-se aquest dissabte 25 de març a totes les illes, on 300 manifestants han reclamat un plus d'insularitat com Canàries per fer front al sobrecost que genera la insularitat.

Els sindicats agrupats en la plataforma, vàrem tornar a exposar les dificultats que afronten docents, sanitaris, cossos de seguretat i administració general de l'estat, per assumir un lloc de treball a Balears, especialment quan es tracta d'Eivissa i Formentera, on els preus estivals, que estan per venir, són impossibles d'assumir.

Al llarg d'una hora els manifestants han alçat plàtans inflables, globus, xiulets i frases reivindicatives al•ludint al Govern, per no escoltar les seves demandes. La manifestació ha comptat amb plàtans i globus de colors, però ha portat com a novetat l'escenificació amb tendes de campanya, on el president d’ANPE, Víctor Villatoro, ha lamentat la situació que afecta els docents de les Pitiüses, especialment als mesos de juny i setembre, amb cartells parafrasejats amb rètols com a “model d'habitatge per a docents” (amb relació als mestres que no troben habitació a Eivissa o Formentera) o “es lloga al juny per 4200 euros” (al•ludint al lloguer que pretenien cobrar a un mestre a Formentera pel juny) o “casa de l'opositor” (referit a la centralització de les oposicions a Mallorca per als interins docents de les illes menors que han de desplaçar-se forçosament a Palma).

D'altra banda, els sindicats de les forces de seguretat han mostrat la seva desolació per la situació davant l'increment de la criminalitat que comportarà el període estival, seguit pels sindicats sanitaris, afligits per la dificultat de cobrir les places i la fugida de professionals a les illes menors. També s’ha fet menció a la contínua pèrdua de funcionaris de l'administració general a les balears per la carestia de la vida, la qual cosa comporta a un dèficit dels serveis públics de cara als ciutadans de l’arxipèlag.

Els manifestants han recordat que ja varen sol•licitar una altra reunió a la presidenta del Govern, sense resposta, on van anunciar que tornaran a protestar dissabte que ve en totes les illes, amb la finalitat que aquestes demandes siguin escoltades.

A la clausura de la protesta, els líders de la plataforma han recordat la necessitat de mantenir una reunió amb l'executiu d'Armengol, per tal de conscienciar l'executiu de la prioritat de reconèixer una insularitat com a Canàries, i fins i tot com a Ceuta i Melilla, perquè es compensi a través de la indemnització per residència per als treballadors públics de balears pel bé dels alumnes, pacients i ciutadans de les illes.

 

Notícia a periódico de ibiza
Notícia a cadena ser
Notícia a crónica balear
Notícia a diario de ibiza
Notícia a manacornoticies 
Notícia a UH
Notícia a mallorcadiario
Vídeo a diario de ibiza

 

premsa-1
premsa-2