Unisep mobilitza 300 manifestants reclamant que es reconegui la insularitat a totes les illes


19 Mar, 2023

UNISEP MOBILITZA 300 MANIFESTANTS RECLAMANT QUE ES RECONEGUI LA INSULARITAT A TOTES LES ILLES 

Després de més de dos anys de concentracions, en el matí d’avui, gairebé 300 manifestants van alçar els plàtans, amb xiulets de protesta davant el Consolat de la Mar a Mallorca, davant la plaça Miranda a Menorca i davant la Casa de la Mar a Eivissa, exigint la millora en el complement de residència dels nostres empleats públics.

Els sindicats ANPE, SIMEBAL, SATSE, USAE, JUPOL, JUCIL i CSIF, enllaçats en la plataforma UNISEP, han unificat a docents, sanitaris, cossos de seguretat i administració general de l'estat, per reivindicar el sobrecost de la vida a balears, a causa de la insularitat, el qual afecta els serveis públics de balears, on les conseqüències recauen en el benestar dels alumnes, pacients i ciutadans de Mallorca, Menorca i especialment d'Eivissa i Formentera. 

Al llarg d'una hora els manifestants han cridat “igualdad, residència” o “luego diréis, que somos 5 o 6”, els líders de la Plataforma han recordat que els empleats públics de les illes suposen més de 48.000 efectius que no poden ser ignorats ni pel Govern ni per Madrid, els quals han de fer fan front a l'accés del ja encarit habitatge, del combustible, de l'IPC i d'altres sobrecostos derivats per viure en l'arxipèlag balear.

Després d'haver sol•licitat una altra reunió amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, UNISEP ha realitzat aquesta concentració, i continuarà convocant més protestes simultànies en totes les illes, els pròxims dissabtes fins que les nostres demandes siguin escoltades. Hem reclamat per quarta vegada, una reunió per explicar la necessitat que es reconegui la insularitat com a Canàries, i fins i tot com a Ceuta i Melilla per les illes Pitiüses, perquè es compensi a través de la indemnització per residència per als treballadors públics de balears, i així poder corregir aquestes desigualtats de manera permanent. 

Després del pressupost històric aprovat per aquesta comunitat autònoma, i d'haver rebut 677 milions d'euros pel nou REB, no entenem com no s'ha plantejat solucionar el problema que afronten els nostres treballadors públics i que repercuteix en els serveis que reben els nostres residents.

Des de la plataforma UNISEP demanem als nostres governants cercar una solució definitiva entre tots per a evitar la fugida de professionals, prestigiar el treball dels nostres empleats públics i dels serveis que reben els ciutadans de la nostra comunitat.

Notícia a UH
Notícia a diario de mallorca
Notícia a mallorcadiario
Notícia a crònica balear
Notícia a cadena ser
Notícia a okdiario
Notícia a Menorca al dia 
Notícia a diario de ibiza
Notícia a periódico de ibiza

dm.
uh.