Anpe signarà l'acord però adverteix a Educació que això no bastarà per desenfadar al professorat


03 Mar, 2023

ANPE SIGNARÀ L'ACORD, PERÒ ADVERTEIX A EDUCACIÓ QUE AIXÒ NO BASTARÀ PER DESENFADAR AL PROFESSORAT

 

Després d'analitzar el document negociat a les meses sectorials, ANPE anuncia que subscriurà el segon Acord Marc presentat per Educació, amb la finalitat de revertir les millores recollides en els docents de l'escola pública.


Segons el president Víctor Villatoro, “som conscients del moment polític i de l'interès autonòmic actual, però no podem desaprofitar l'ocasió per recollir aquests progressos, malgrat que arribin tard. Des de la part social, han estat moltes les hores, les trobades i les reunions mantingudes, que han fructificat aquestes últimes setmanes”.

La negociació de la carrera professional amb la possibilitat de revisió a l'alça, la rebaixa lectiva en dos cursos, els nous permisos incorporats, les millores en les condicions laborals, els grups de substitució ràpida, la rebaixa de les taxes selectives o la convocatòria anual d'oposicions per illes, són mesures que ens porten a donar suport a aquest acord en un exercici de responsabilitat, però sense oblidar que el professorat seguirà empipat per la manera en com ha estat tractat i per com s'ha sentit aquesta legislatura. 

Així ho vàrem decidir a la tarda d’ahir, en un comitè executiu convocat d'urgència, on aquest acord recull més del 90% de les inquietuds que ens van traslladar els 4547 docents enquestats, amb la qual cosa, podem afirmar que “tant de bo hi hagués eleccions cada any i que a aquest acord només li falta complir-se. No serà per nosaltres que els beneficis de les condicions aquí recollides arribin al professorat, per tant, ara falta veure com reaccionaran la resta de forces sindicals”.

Així i tot, no podem oblidar que la implantació anticipada de la nova llei sense formació prèvia, el pla digital, l'excés de burocràcia, les situacions d'aprenentatge, el marcatge horari, el DUA i altres exigències implementades, són aspectes que han esgotat a mestres i professors.

En aquesta línia, Villatoro reconeix que “la reducció lectiva vindrà bé per al professorat, especialment en el col·lectiu d'infantil i primària, que no disposen de cap interrupció al llarg de les seves jornades maratonianes, fet que repercutirà molt positivament a l'aula”.

Des del sindicat pensam que per millorar l'educació dels nostres petits, primer hem de “cuidar al cuidador”, perquè en aquest sentit, el professorat constitueix per a nosaltres, l'eix vertebral del sistema educatiu. Per aquest motiu, amb la finalitat de millorar la qualitat de l'ensenyament dels nostres alumnes, ens adherim a aquest segon acord, on Hisenda haurà d'encaixar aquestes millores, malgrat que alguns aspectes estan sense concretar i quedin pendents de futures negociacions sindicals.

Des d’ANPE adquirim aquest nou Compromís, ja que no podem deixar passar aquests avanços, però amb la premissa que seguirem reivindicant i protestant per tot allò que queda sense resoldre, com la insularitat o la forma d'aplicació de la nova llei. Malgrat aquest conveni, advertim al Govern que el professorat continua i continuarà enfadat, per la qual cosa esperam que aquest sigui l'inici d'un canvi de rumb i que a partir d'ara s'escoltin les seves demandes.

Notícia a AraBalears

Notícia Diario de Mallorca

Notícia a Mallorca Informa

Notícia a Manacor Noticies