Resum de la Mesa Sectorial de dilluns 27 de febrer


27 Feb, 2023

RESUM DE LA MESA SECTORIAL DE DILLUNS 27 DE FEBRER

A la darrera Mesa Sectorial d’avui dilluns, s’han finalitzat les negociacions amb els màxims responsables de la Conselleria, amb un total de sis esborranys treballats, on demà rebrem la versió final per la nostra valoració. El conseller d’Educació ha agraït el tarannà de la part social, per haver participat positivament en el redactat del text i ens han emplaçat a la setmana que ve per decidir quina serà la posició final de cada entitat.

Des d’ANPE hem recordat que per nosaltres, el professorat configurà l’eix vertebrador del sistema educatiu, de manera que si volem millorar l’ensenyament-aprenentatge dels més petits, cal millorar abans les condicions de mestres i professors, la qual cosa redundarà directament sobre els nostres alumnes.

Pel que fa a la nostra intervenció, consideram essencial blindar aquest acord amb Hisenda, així com haver establert una clàusula de revisió que permeti implementar millores e increments retribuïbles si la situació venidora ho permet.

Hem reivindicat la necessitat d’implementar mesures tangibles, com iniciar el pagament de la carrera professional, la reducció lectiva i la baixada de ràtios, entre altres mesures que milloren les condicions dels docents.

Queden fora de l’acord resoldre el problema de la insularitat, que pertany al Govern, i troba’m a faltar més mesures de flexibilització curricular, que ens reclama el professorat.

Des d’ANPE agraïm que s’hagin incorporat la majoria de les propostes que hem establert a partir d’una enquesta telefònica que vàrem realitzar a 4500 docents, i ens postularem en la nostra decisió una vegada haguem analitzat el document final. 

  • Informació de la Conselleria aquí.