ANPE reivindica la carrera professional, la reducció lectiva i la baixada de ràtios com a les negociacions


21 Feb, 2023

ANPE REIVINDICA LA CARRERA PROFESSIONAL, LA REDUCCIÓ LECTIVA I LA BAIXADA DE RÀTIOS COM A LES NEGOCIACIONS

En la Mesa Sectorial mantinguda amb el Conseller Martí March, hem demanat que sigui prioritari tractar els assumptes que comportin un major pes econòmic, tal com la carrera professional, la reducció de l'horari lectiu i la baixada de les ràtios, entre altres mesures que s'han considerat.

Des d’ANPE hem traslladat a l'Administració que aquest tercer esborrany és insuficient, on és necessari incrementar les quanties dels trams de la carrera professional, així com iniciar el seu pagament en el 2023, perquè el professorat es pugui començar a equiparar amb altres sectors que ja la cobren.

D'altra banda, hem considerat prioritari la necessitat d'arribar a una reducció lectiva que suposi les 23 i 18 hores per mestres i professors, tal com ocorre en altres territoris de l'Estat, sense oblidar una disminució progressiva de les ràtios que afavoreixi una educació més personalitzada i una millora de la qualitat educativa, tan reclamada per les famílies i el professorat.

Finalment, el Conseller ha acceptat la petició de la part social i s'ha compromès a continuar la reunió el proper dijous 23 de febrer, en una altra Mesa Sectorial, amb una nova proposta millorada que ens farà arribar aquest dimecres, perquè puguem estudiar-la.

Des d’ANPE ens hem mostrat favorables a continuar negociant, i hem volgut recalcar també, la importància de l'actualització del complement d'insularitat a causa de la carestia de la vida a les Balears, sobretot a les illes de Menorca, Eivissa i Formentera, així com altres complements revisables (com els de tutoria) i una flexibilització en l'aplicació de LOMLOE.

Accediu a la notícia: