ANPE es mostra favorable a continuar amb les negociacions si aquestes avancen


17 Feb, 2023

ANPE ES MOSTRA FAVORABLE A CONTINUAR AMB LES NEGOCIACIONS SI AQUESTES AVANCEN

En la tercera reunió mantinguda amb el Conseller March, ANPE s'ha mostrat favorable a continuar amb les reunions si aquestes prosperen, en aquest sentit, el president del sindicat Víctor Villatoro, considera saludable que prossegueixin les negociacions si les propostes de millora, recollides en les nostres enquestes, són incorporades en el document que presentarà la Conselleria.

En aquestes trobades hem avançat un petit pas, en conèixer que s'ha recollit alguna de les propostes que hem traslladat, com l'any sabàtic per a tots els docents (la qual s'ha incorporat al text) o l'opció d'eliminar els descomptes per baixa o malaltia de menys de 5 dies, la qual s'estudiarà per a la pròxima reunió. 

D'altra banda, si les trobades prossegueixen positivament, el Sr. Martí March ha demanat que mentre es mantinguin les negociacions no considera oportú mantenir mobilitzacions en marxa, davant la qual cosa, des de la unitat sindical hem respost que plantejarem a les juntes de personal la congelació de les protestes mentre les negociacions avancin. En aquests moments, en tres reunions hem passat de 30, després a 40 i ara a 50 milions d'euros, però encara falta fer-li un volt més a la memòria econòmica que acompanya aquest esborrany, ja que cal recollir i avançar en el calendari algunes de les millores plantejades, com ara avançar i millorar la carrera professional o la rebaixa lectiva de mestres i professors.

Des d'ANPE, farem un pas endavant si Educació avança un altre, on ens reservem l'adhesió o no a aquest nou acord, depenent de si el contingut final del document garanteix millores imprescindibles per al professorat i aquest ve acompanyat d'una *calendarización real de les mesures plantejades al final de l'acord.

Accediu a les notícies: