UNISEP demana suport al defensor del poble i anuncia una gran mobilització en totes les illes


07 Feb, 2023

UNISEP DEMANA SUPORT AL DEFENSOR DEL POBLE I ANUNCIA UNA GRAN MOBILITZACIÓ EN TOTES LES ILLES

  • La plataforma ha registrat un escrit demanant suport al defensor del poble.
  • Han passat 2 anys de protestes sense que la presidenta ens escolti.

L'abril de 2021, set sindicats representatius dels sectors essencials, ens vàrem unir per a reivindicar l'actualització del complement de residència, ja que aquest havia quedat totalment desfasat en els últims 20 anys. Així ho comunicava el portaveu de la plataforma Víctor Villatoro: “en aquests moments, la carestia de la vida a Balears, a causa de l'accés a l'habitatge, pel preu desorbitat del lloguer, pel sobrecost de la cistella de la compra, pel preu imparable del combustible i per les despeses del dia a dia, en una comunitat autònoma marcada per l'efecte derivat de la insularitat, genera que molts professionals perdin doblers per treballar a Balears, o directament, no venguin a les illes a prestar els seus serveis.”

Han estat dos anys sense una resposta satisfactòria, amb concentracions davant el Parlament, al Consolat de la Mar, a Delegació de Govern i a les delegacions insulars, i fins i tot, arribant al Congrés dels Diputats.

La classe política és coneixedora de la situació, ja que alguns grups polítics han assistit a les nostres protestes, han presentat esmenes als PGE, les quals han estat rebutjades de manera reiterada presentat diverses mocions i PNLs, tant a Madrid com a Balears, amb un resultat infructuós.

Les manifestacions motoritzades en totes les illes, les concentracions davant les institucions públiques o la recent aparició davant la Conselleria d'Educació, no han servit per sensibilitzar al Govern a recollir uns pressupostos que resolguessin els problemes derivats de la insularitat, malgrat que l'Estat notifiqués que Balears rebrà aquest any 677 milions de € en aquest concepte.

Per aquest motiu, hem registrat un document demanant suport al defensor del poble, amb la finalitat de traslladar la situació que travessen els serveis públics de Balears. Els ciutadans de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera són els grans perjudicats, en tenir uns serveis públics afeblits i en inferioritat de condicions per aquest factor.

Les organitzacions ANPE, SIMEBAL, SATSE, USAE, CSIF, JUPOL i JUCYL, hem analitzat la situació actual, on s’ha constatat que la població balear continua creixent mentre que el nombre de servidors públics resulten insuficients per atendre les necessitats dels nostres alumnes, pacients i ciutadans, amb l'atenció que mereixen.

Després de l'increment pressupostari històric aprovat enguany, la presidenta del Govern, Francina Armengol, segueix sense escoltar-nos, per la qual cosa UNISEP continua cercant la solució al problema per docents, sanitaris, forces de seguretat i administració general. Per aquest motiu, continuarem amb les nostres reivindicacions i anunciam una gran mobilització al carrer pròximament, on cal recordar que el trimestre vinent vindrà marcat pels comicis electorals.

Accediu a les notícies aquí: