Mesa sectorial de dimecres dia 1 de febrer


01 Feb, 2023

MESA SECTORIAL DE DIMECRES 1 DE FEBRER

A la mesa sectorial d’avui hem tractat:

1. Informació sobre locals sindicals.

2. Informació sobre convocatòria de places ATD.

3. Proposta de convocatòria de les proves selectives eliminatòries a les IB.

1.Pel que fa als locals sindicals, l’administració ens informa que, per normativa, després del resultat de les eleccions sindicals ens ofereixen triar dues opcions: disposar d’un local a cada illa per les organitzacions que han tret representació, o bé, rebre una subvenció per 4 anys per pagar el lloguer i material fungible. La petició dels locals durà temps, amb la qual cosa ens comuniquen que treballaran una proposta econòmica. Des d’ANPE ens abstenim de votar cap opció, ja que no hem estat nosaltres els promotors d’aquest punt, i la nostra organització, a dia d’avui, no ha rebut cap local ni cap subvenció.

2. Pel que fa a la convocatòria d’ATD, ens sorprèn que es presentin ara, quan aquestes es tracten al mes d’abril o maig, amb la resta de comissions de serveis. Ens proposen prorrogar per un any les actuals, ja que les que tenen sense cobrir són només 13 places (de les quals 6 són d’informàtica). El motiu és perquè pocs docents participen en aquestes convocatòries. Pel que fa a les places “next generation” no es trauran perquè finalitzen el 2024.

Després de les explicacions als nostres dubtes, i de dir-nos que no es crearan més places d’aquesta tipologia, entenem que es pot mantenir aquesta opció.

3. Abans de tot, ens presenten les causes d’exclusió per ser membres de tribunals, d’una banda, han afegit ser cap d’estudis adjunt, i d’altra banda, actualitzar la data per fills menors de 18 mesos fins a dia 3 de juny.

Pel que fa a les oposicions eliminatòries,  ens informen que s’ha fet servir l’oferta d’ocupació pública del 2021 i part de l’OPE del 2022. No es treuen places d’FP a l’espera de com succeeix el procés d’integració. Les places no convocades de l’OPE del 2022 tenen 3 anys per oferir-les. El nombre de places de PRI i PT és elevat per l’augment consolidat de la quota post-COVID. Totes les places de reposició es trauran pel RD 276, eliminatori, amb tots els accessos i les adaptacions a la LOMLOE. Pel que fa a les oposicions eliminatòries i no eliminatòries estan treballant perquè ambdues siguin compatibles diferenciant els dies de presentació.

  • Suposaran 564 places, convocades per tots els torns.
  • El termini de participació serà del 8 al 28 de febrer 2023, on els requisits compten fins al darrer dia de la convocatòria.
  • La identificació només amb Cl@ve o certificat digital.
  • Només et pots presentar a una especialitat, cos i tipus de procediment.
  • Les taxes de 83,72€ s’abonaran al tràmit, on la darrera sol·licitud serà la vàlida.

Amb relació a les proves:

  • Seran a partir del 3 de juny de 2023.
  • El barem ve determinat pel RD 276, (2/3 fase oposició i 1/3 fase de concurs), on l’experiència docent compta fins a un màxim de 5 punts assolits en 5 anys.
  • Més endavant s’indicarà data, hora i lloc de l’acte de presentació i 1a part.
  • Serà una citació única, on ha de presentar-se amb DNI o carnet de conduir.
  • Els temaris es mantenen i els tribunals han d’elaborar les rúbriques.
  • La comunicació amb el tribunal serà amb l’aplicació informàtica d’oposicions.
  • El procés selectiu serà per comunitat i no per illes, on el C1 i el FOLC seran requisits per poder presentar-se (el CCIP pel cos de mestres i el CCS per la resta):

Part A: temes (màx. 3h):

  • Màxim 25 temes, escollir entre 2 temes.
  • Entre 26 i 50 temes, escollir entre 3 temes.
  • 51 o més temes, entre 4 temes.

PART B: presentació de la PD o PASA

  • La PD amb un mínim de 12UD/ PASA amb un mínim de 9 SA.
  • Lliurar-la telemàticament amb menys de 15 MB i en pdf.
  • Es disposa de 50 minuts (20’ defensa PD, 25’exposició UD/SA i 5’ debat).
  • Es triarà 1 UD/SA d’entre 3 extretes a l’atzar.
  • Tindran part pràctica.
  • Valoració de la prova: es valoren de 0 a 10, amb un mínim d’un 2,5 a cada prova, i una mitjana de 5 punts a cada part.

Des d’ANPE hem reclamat que s’incrementin les indemnitzacions i dietes dels membres de tribunals, que aquests siguin triats de totes les illes (per igualtat amb la resta de companys), que s’augmentin els motius d’exclusió i que s’excloguin no només als membres que varen participar al 2022, sinó que també als del 2021, on ens diuen que tot això s’estudiarà.

D’altra banda, hem reivindicat que les dates d’inici i desenvolupament dels dos processos selectius no coincideixin (la qual cosa s’ha acceptat), que es pugui reclamar al final de cada prova (s’estudiarà) i que es facin públiques les rúbriques per garantir la transparència d’allò que s’avalua. També hem proposat simplificar la part pràctica de l’especialitat de música de secundària amb una proposta que hem registrat.

Hem remarcat, de manera prioritària:

  • Que es prorrogui el termini per a apuntar-se a les oposicions no eliminatòries, amb la finalitat d'aclarir la situació generada. En cas contrari, que no s’obligui a l’opositor a inscriure's una oposició diferent de la seva especialitat habitual per cobrar indemnització, ja que és absurd. L’administració ens respon que s’ha demanat a l’advocacia de la comunitat si basta presentar-se a un dels dos processos de consolidació. D’altra banda, ens comuniquen que els interins indemnitzats seran un número molt baix, ja que després dels processos d’estabilització, les oposicions vinents i la tria de places dels estius, pràcticament tothom continuarà fent feina.
     
  • Que els processos de consolidació i selectius siguin diferenciats per illes, per facilitar la conciliació familiar i laboral. La Conselleria respon que a partir del 2024 les oposicions tornaran a ser per illes, però que en aquests moments, tots els processos de consolidació i oposició han de tenir la mateixa característica per poder compatibilitzar-los en el concurs general de trasllats del proper novembre del 2023. Assolida aquesta data, podran retornar a les convocatòries diferenciades com abans.
     
  • Que es redueixin les taxes dels processos selectius convocats. Des de la direcció general ens responen que estan fent les gestions perquè així sigui, amb la finalitat que les properes oposicions es pogués aplicar.

Per la negativa a les nostres reivindicacions principals, ens hem mostrat desfavorables a l’esborrany presentat.

Finalment, al torn de paraula, hem fet arribar la manca d’informació i la incertesa que té el professorat respecte de com s’articularan aquests procediments. A més, dilluns passat vàrem registrar un escrit (pendent de resposta) amb una sèrie de preguntes i propostes de millora per tractar a futures negociacions que se’n derivin quan correspongui.