ANPE se suma al lema proposat per la UNESCO “Invertir en les persones, prioritzar l'educació”


24 Gen, 2023

ANPE SE SUMA AL LEMA PROPOSAR PER LA UNESCO "Invertir en les persones, prioritzar l'educació”
 
Des d'ANPE, en aquest dia tan assenyalat, instam a totes les forces polítiques, institucions, i organitzacions a prestar especial atenció a l'educació a tot el món com a únic mitjà a llarg termini per a aconseguir la pau entre territoris.

A més, aconseguir la igualtat d'oportunitats i de gènere, i el correcte progrés social i econòmic. És necessari per a aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible en un món globalitzat, però amb creixents i cada vegada més acuitades diferències entre països, regions i territoris, màximament en el moment actual d'inestabilitat social, econòmica i climàtica.

Aquest 24 de gener, també volem posar en valor als nostres i les nostres docents per la rellevància que té el seu treball en el progrés de totes les societats. Especial esment al professorat que desenvolupa la seva labor en condicions precàries, o en països en conflicte social i/o bèl·lic així com règims on es coarta l'extensió o limita a l'educació a nines i dones.

Apel·lem a la unió i mobilització internacional per a lluitar per l'accés universal a una educació de qualitat, integradora, igualitària i equitativa.