ANPE adverteix que el professorat està molest amb el sistema d'avaluació plantejat per educació


19 Gen, 2023

ANPE ADVERTEIX QUE EL PROFESSORAT ESTÀ MOLEST AMB EL SISTEMA D'AVALUACIÓ PLANTEJAT PER EDUCACIÓ

En la reunió mantinguda aquest matí sobre l'elecció dels directors en els centres públics, ANPE considera que el claustre i el seu professorat han de tenir més pes en la seva elecció.

D'altra banda, des de la nostra organització hem aprofitat per recordar al director general que hem recollit moltes queixes, especialment de docents d'Instituts, referents al sistema d'avaluació proposat, on els claustres han hagut de valorar una quantitat enorme de criteris generals a correcuita per després introduir les notes en un ordinador que modifica la dada numèrica per una altra qualitativa, en un codi de colors.

D'aquesta manera, ni els docents, ni els pares i ni tan sols els alumnes, entenen el resultat obtingut en cada matèria, ja que s'assigna un color diferent de cada situació, com el taronja si l'alumne va molt malament, groc més o menys, o el verd si va bé, per exemple.

Des d’ANPE trobam que la Conselleria s'ha anticipat a les altres autonomies en comptes d'esperar a veure com es desenvolupa aquest aspecte. D'aquesta manera, si el professorat ja tenia suficient en adaptar les programacions a uns nous currículums publicats a l'estiu, ara, ha hagut d'elaborar aquesta primera avaluació com ha pogut per resoldre aquest “nyap avaluatiu”, que no té la nostra aprovació, i ha acabat, no sols per enfadar als professors, sinó que també ha sorprès els pares.

Accedeix a les notícies aquí: