ANPE exigeix millores salarials pel professorat, per ser els grans oblidats de l'Administració


09 Gen, 2023

ANPE EXIGEIX MILLORES SALARIALS PEL PROFESSORAT, PER SER ELS GRANS OBLIDATS DE L'ADMINISTRACIÓ

Després de l'augment pressupostari aprovat pel 2023 en la cambra autonòmica, ANPE denuncia que el col·lectiu més nombrós del funcionariat balear, el professorat, està sent marginat de les millores plantejats ja en altres sectors.

Més de 15.000 docents de les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera no han sofert millores sociolaborals donis de l'any 2015, ni increments salarials en la productivitat ni una carrera professional digna, mentre altres comunitats i fins i tot altres sectors del nostre arxipèlag, estan arribant a acords substancials que revertiran positivament sobre els ciutadans.

De fet, fins a les abusives taxes pagades en els processos d'estabilització i en els futurs processos selectius, són recaptades i redirigides a altres sectors desconeguts, per la qual cosa ANPE exigeix que és el moment d'elaborar un bon acord de millores per a l'educació pública i el seu professorat, ja que els docents són els únics castigats que han quedat fora de les productivitats plantejades pel Govern, o de les millores salarials que s'estan aplicant a altres col·lectius.

Per aquest motiu, exigim estar en igualtat amb la resta de complements i mesures que s'han disposat en altres sectors. Des del sindicat no entenem que davant l'increment de la partida d'educació i la proximitat d'unes eleccions autonòmiques, s'hagin oblidat de mestres i professors, després del sobreesforç realitzat en la pandèmia i de l'excés de burocràcia que suposa la implantació obligada de la LOMLOE en aquests moments.

Accediu a les notícies: