ANPE exigeix al Conseller marge pressupostari suficient per a concretar millores pel professorat


16 Nov, 2022

ANPE EXIGEIX AL CONSELLER MARGE PRESSUPOSTARI SUFICIENT PER A CONCRETAR MILLORES PEL PROFESSORAT

El president d'ANPE, Víctor Villatoro, considera que les meses tècniques previstes per a divendres que ve 18 de novembre seran “papel mojado” si no es detalla el marge pressupostari i es concreten millores essencials que reclama el professorat. 

El sindicat ANPE recorda que a Balears no s'ha fet cap avanç significatiu en les condicions sociolaborals dels seus docents des de l'any 2015, quan es va signar el primer “Acord Marc” plantejat per aquest Conseller. Des de llavors, l'educació pública no ha tingut més que exigències per als seus docents, a canvi de res. Ha hagut molta la burocràcia imposada, el marcatge lectiu, la congelació salarial, la implantació normativa, la nova manera d'avaluar, la certificació digital, l'aplicació de nous plans… on altres sectors han tingut millor consideració dels seus professionals, ja sigui amb incentius, complements retributius o consideracions. 

En aquest sentit, ens presentarem a les negociacions per a proposar la rebaixa lectiva per a mestres i professors (ja que en els col·legis els mestres no tenen temps ni per a anar al bany), una carrera professional equiparable a la resta de sectors (que sigui per a tots, compatible amb la resta de complements, consolidable i assumible), i sense oblidar el reconeixement de la insularitat, per a pal·liar les dificultats de la carestia de la vida (especialment a Menorca, Eivissa i Formentera), on molts docents perden diners per anar a treballar.

Si l'Administració vol rebaixar la tensió que es viu actualment en els centres educatius i arribar a les eleccions autonòmiques amb normalitat, és necessari que plantegi mesures de flexibilització curricular, especialment en els instituts, per a tenir temps de formar al professorat.

Finalment, des de la nostra organització exigim conèixer els marges de negociació retributius, ja que a Balears s'ha previst un increment pressupostari per a educació de 110 milions d'euros, la qual cosa ha de reflectir-se en la millora del benestar no sols dels alumnes, sinó que també del professorat.

whatsapp-image-2022-11-16-at-08.28.53