ANPE exigeix a MUFACE el compliment del principi de continuïtat assistencial


15 Nov, 2022

ANPE EXIGEIX A MUFACE EL COMPLIMENT DEL PRINCIPI DE CONTINUÏTAT ASSISTENCIAL

Davant les informacions difoses per alguns mitjans de comunicació, com és ja habitual en època electoral, en relació amb la viabilitat i futur de MUFACE com a entitat, ANPE ha contactat amb la directora general de MUFACE, la qual ha transmès tranquil·litat i ha negat l'existència de novetats que afectin negativament aquest organisme públic en l'actualitat.

Hi ha aspectes que millorar i moltes les queixes que rebem relacionades molt especialment amb la prestació de serveis mèdics per part de les companyies. En la reunió que celebrem fa uns mesos amb la directora general de MUFACE, Dª Myriam Pallarés Cortón i la directora del Departament de Prestacions Sanitàries, Dª Paula Roche Paredes, ANPE ja va traslladar les nostres demandes i reivindicacions relatives al servei i prestacions de MUFACE davant les queixes rebudes per part dels mutualistes. En ANPE sempre hem considerat necessari que s'afermi, potenciï i modernitzi MUFACE per a assegurar que no es qüestioni la seva continuïtat i es millorin notablement els serveis que ofereix als mutualistes.

Cal recordar que l'1 de gener d'enguany, va entrar en vigor el nou Concert d'Assistència Sanitària Nacional 2022-2024, amb un augment del 8% per a 2022, del 8,75% per a 2023. Per a 2024, la pujada aconseguirà el 10%. Malgrat aquest gradual increment, les companyies asseguradores ho van considerar insuficient després de les despeses derivades de la pandèmia. Això ha comportat per part de les companyies sanitàries a una exclusió dels serveis mèdics que consideren més onerosos per a l'entitat a fi de poder mantenir el servei.

En aquest context, ANPE va exigir el compliment del principi de continuïtat assistencial amb un mateix facultatiu o en el mateix centre o servei per a persones mutualistes sotmeses a tractaments patològics greus, segons estipula l'acord. Al costat de la cartera en general de serveis sanitaris que s'ofereixen als mutualistes, es van abordar totes les qüestions que preocupen el col·lectiu docent que, no oblidem, representa els 2/3 dels mutualistes.

ANPE insisteix en la necessitat de supervisar les actuacions dutes a terme per les entitats asseguradores i impulsar els convenis amb els Serveis de Salut de les comunitats autònomes en el medi rural i el manteniment dels serveis per part de les companyies asseguradores.

A més, urgeix la implantació definitiva de la recepta electrònica com a mètode de prescripció, dispensació i facturació, així com assegurar el manteniment de les actuals seus de MUFACE en tots els racons de la geografia espanyola i facilitar l'accés dels mutualistes a aquestes.

Reiteram la necessitat de:

  • Evitar retards en l'abonament del subsidi per incapacitat temporal.
  • Oferir de nou l'opció de canvi d'entitat el mes de juny.
  • Recuperar i augmentar les quanties de les prestacions socials.
  • Solucionar l'escassetat de punts de vacunació en la campanya de vacunació antigripal.
  • Possibilitar la recollida del talonari de receptes de manera presencial en la seu de manera anàloga a com succeeix amb altres gestions que es realitzen en l'actualitat.

La directora general ja es va comprometre en el seu moment a impulsar i revitalitzar MUFACE apostant per la seva pervivència i ha tornat a transmetre la seva confiança en la fortalesa del sistema després de la dura experiència de la pandèmia.

Des d'ANPE considerem necessari revisar i modernitzar el model de prestacions ofert per la mutualitat. Una vegada més, apostem per la continuïtat i millora dels serveis d'assistència sanitària i social que ofereix MUFACE al col·lectiu docent.