ANPE denuncia que Educació no escolta al professorat


03 Nov, 2022

ANPE DENUNCIA QUE EDUCACIÓ NO ESCOLTA AL PROFESSORAT

Després d'iniciar, fa poques setmanes, les negociacions per a calmar l'empipament del professorat, ANPE denuncia que Educació ha donat l'esquena al professorat en implantar la nova manera d'avaluar sense haver-ho consensuat amb els sindicats ni amb els professionals educatius.

Després de les manifestacions en totes les illes i després d'haver plantejat en la Mesa Sectorial que els docents necessiten més temps i formació per a aplicar tots els canvis proposats, el conseller ha incomplert la paraula donada de mantenir l'esperit conciliador per arribar a un possible acord marc, amb la finalitat de rebaixar la tensió en els centres educatius i dignificar les condicions sociolaborals del professorat. 

Després de l'estrès i la burocràcia que suporten mestres i professors, des d'ANPE consideram que no és el moment d'anunciar aquest tipus de mesures, ja que una llei no pot imposar-se sense escoltar als qui han d'aplicar-la, implantant amb calçador la nova normativa amb el perill que comporta que la puguin convertir en una mala Llei per les presses polítiques.

Cal recordar que el GESTIB estava donant problemes en la transcripció de les dades introduïdes, sense permetre l'avaluació continua, i que encara falten moltes coses per definir-se, que eren queixes aportades per alguns docents que ho havien provat. Per aquest motiu, la darrera publicació del Departament de Planificació i Centres, només ajuda a pressionar encara més als centres, que ja fan tot el que poden.

Davant aquest escenari, el president d'ANPE considera de “falta de flexibilitat i de poca cintura política” la manera de resoldre aquest problema per part del Sr. March, ja que “se segueix sense solucionar la formació prèvia que reclamen els docents” per a assumir el naixement d'aquesta nova llei. Des del sindicat, ens reiterem en què els educadors mostren el seu rebuig, especialment als instituts, on la implementació precipitada de la nova avaluació pot acabar per escalfar als claustres.

Des d'ANPE, volem recordar que la setmana anterior hem enviat una sèrie de línies considerant la flexibilització normativa, que ha de contemplar el nou acord que es treballa.

Accedeix a les notícies aquí: