ANPE Exigeix al Conseller concretar i calendaritzar les millores del professorat


26 Oct, 2022

ANPE EXIGEIX AL CONSELLER CONCRETAR I CALENDARITZAR LES MILLORES DEL PROFESSORAT

En la reunió d'avui, el president d’ANPE, Víctor Villatoro, considera que la proposta plantejada pel Sr. March s'ha de millorar, concretar i calendaritzar, si es pretén rebaixar la tensió que es viu actualment en els centres educatius.

Si aquesta proposta de preacord no té cap efecte d'aplicació immediat, podríem pensar que podria tractar-se d'un acord totalment electoralista, utilitzat pel Govern.

A més, hem recordat que primer caldrà complir allò que va quedar pendent de l'acord anterior, on s’ha de recuperar la rebaixa lectiva en secundària i dels nostres majors, així com solucionar el pagament i puntuació de l'estiu pels nostres interins.

En aquest sentit, és imprescindible una rebaixa lectiva per a mestres i professors amb la intenció d’enfortir l'acció tutorial (fonamental per a l'aprenentatge dels nostres alumnes), un increment retributiu per a tot el professorat (amb la carrera professional i la pujada salarial) com la resta de sectors i el reconeixement de la insularitat per pal·liar les dificultats de la carestia de la vida (especialment a Menorca, Eivissa i Formentera).

Finalment, des de la nostra organització hem conclòs que volem saber els marges de negociació, ja que a les illes balears no s'ha fet cap avanç significatiu en les condicions laborals docents des de l'any 2015.