ANPE considera la proposta de Martí March "un acuerdo barato" que caldrà negociar i millorar


25 Oct, 2022

ANPE CONSIDERA LA PROPOSTA DE MARTÍ MARCH “UN ACUERDO BARATO” QUE CALDRÀ NEGOCIAR I MILLORAR

Davant la notícia d'Educació anunciant la convocatòria d'una Mesa Sectorial per a treballar aspectes que puguin comportar a la signatura d'un “segon Acord Marc”, ANPE considera la proposta inicial com “un acuerdo barato que haurem de millorar” en les següents reunions si la intenció del Conseller és rebaixar la tensió que es viu actualment en els centres educatius de les illes. 

Cal recordar, que primer caldrà complir tot el que va quedar pendent de l'acord anterior, signat en 2015, on no s'han aconseguit la rebaixa lectiva en secundària ni la dels nostres majors, així com queda pendent el pagament de l'estiu per als nostres interins. 

Després d'això, des de la nostra organització consideram que s'ha de plantejar un document que millori almenys, les condicions sociolaborals dels docents (en qüestions retributives, baixada lectiva per a mestres, jubilacions anticipades i actualització del fons social, entre altres assumptes), la potenciació de les infraestructures educatives (de ràtios, d'infraestructures, de climatització de centres,…) i finalment mesures de flexibilització de la implantació de la nova llei, amb temps, formació prèvia i menys burocràcia per als nostres educadors.

D'aquesta manera, l'acord hauria de contemplar mesures immediates, ja que les presentades per Martí March són a mitjà i llarg termini, i els docents no acceptarien més pròrrogues ni paraules que després queden en l'aire. No podem oblidar que a les illes balears no s'ha fet cap avanç significatiu en les condicions laborals docents des del 2015.

Des d'ANPE hem realitzat una enquesta ràpida, on podem extreure com a conclusió, que el 90% dels educadors estan enfadats amb aquesta Conselleria i ens demanen que continuem amb les mobilitzacions, ja sigui amb vagues o mitjançant concentracions fora de l'horari lectiu, si no s'aconsegueix una millora de les seves condicions de treball i un ajornament en l'aplicació de les situacions d'aprenentatge i l'avaluació que els permeti formar-se abans.

Accedeix a les notícies: