ANPE adverteix a Educació que les protestes continuaran fins final de curs


18 Oct, 2022

ANPE ADVERTEIX A EDUCACIÓ QUE LES PROTESTES CONTINUARAN FINS A FINAL DE CURS 

Després de l'èxit de les concentracions unitàries convocades a les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, ANPE adverteix a Educació que això no ha fet més que començar, i que les protestes les continuarem realitzant fins a final de curs, si el Conseller no reverteix l'empipament del professorat.

La interrupció parcial de l'activitat lectiva en col·legis i instituts, juntament amb la lectura del manifest unitari demandat des dels centres educatius, ha posat en alerta que els docents necessiten més temps i formació per a aplicar tots els canvis proposats. Des d’ANPE considerem que una llei no pot imposar-se sense escoltar el professorat, i tots els avanços i qüestions positives que aporta la LOMLOE, s'estan implantant amb calçador, amb el perill que comporta que la puguin convertir en una mala normativa per les presses polítiques.

Per tot això, els sindicats amb representació en l'ensenyament públic, hem consensuat un front comú perquè els nostres polítics reflexionin “que els grans perjudicats seran els alumnes, les famílies i els extenuats docents”. Les mesures presentades pel Sr. Martí Marc en el matí d'ahir dilluns, a través del BOIB, són “un acudit educatiu” per ser “insuficients i inflexibles”, ja que “no permeten una formació prèvia a la seva aplicació”. Des del sindicat, ens reiteram en què els educadors mostren el seu rebuig, especialment en els instituts, no sols per la publicació anticipada dels nous currículums, sinó també per la implementació precipitada de la nova avaluació, que ha acabat d'escalfar als claustres de molts centres educatius.

Des d’ANPE, volem agrair el suport del professorat que ha acudit a les protestes en totes les illes, amb més de 300 assistents, i també a aquells que s'han sumat a les reivindicacions en la lectura del manifest des de cada col·legi. Finalment, des de la nostra organització, volem enviar un missatge seriós al Conseller March, perquè no es confiï amb les dades recollides aquest matí, ja que molts educadors que no han participat en aquesta aturada parcial d'avui ens han mostrat el seu suport previ i comparteixen les reivindicacions exposades.

Accediu al vídeo aquí.

Accediu a les notícies aquí: