ANPE anima al professorat a manifestar-se en la convocatòria unitària en totes les illes


13 Oct, 2022

ANPE ANIMA AL PROFESSORAT A MANIFESTAR-SE EN LA CONVOCATÒRIA UNITÀRIA ANUNCIADA EN TOTES LES ILLES

Després d'escoltar l'empipament del professorat per l'aplicació anticipada de la LOMLOE, la Conselleria ha presentat unes modificacions que consideram insuficients per flexibilitzar la normativa elaborada per Planificació. Per aquest motiu, ANPE anima els docents a manifestar-se en la convocatòria unitària que se celebrarà dimarts dia 18 d'octubre a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, amb la finalitat d'expressar el rebuig no a la nova llei, sinó a la manera d'aplicar-la.

Des del sindicat, ens reiteram en què la publicació dels nous currículums a l'agost i la implantació precipitada de la nova avaluació, ha escalfat els centres educatius, els quals demanen una formació amb temps per després implantar les noves mesures amb èxit.

Des d’ANPE consideram que la LOMLOE té aspectes pedagògics molt positius, malgrat que puguem discutir el fet de passar de curs o titular amb matèries suspeses (que no ens agrada), però el principal problema és que “les presses polítiques han generat el rebuig del professorat i de les famílies”.

Entre les queixes rebudes ens ha arribat que l'avaluació qualitativa es convertirà en una avaluació quantitativa a final de curs, la qual cosa genera inquietud entre alguns educadors. Un altre disbarat que ens comenten és “que al llarg d'aquest curs un mateix professor avaluarà una etapa amb la LOMLOE i una altra amb la LOMCE”, la qual cosa desconcerta a Mestres i professors.

El president d’ANPE, Víctor Villatoro, adverteix al Sr. Martí March que “aquesta adaptació és insuficient i ha tornat a topar dues vegades amb la mateixa pedra. A l’ensenyament les presses no són bones, amb la qual cosa, si es pretén implantar una nova manera d'aprendre, primer s'ha de formar els nostres docents, perquè si no serà l'alumnat el gran perjudicat”.

Per tot això, i després que el Conseller hagi anunciat que el dijous es publicarà la normativa al BOIB, des de la nostra organització acudirem, sense dubtes, al costat de la resta de companys a les concentracions previstes i a l'atur parcial que s'efectuarà en els centres educatius el proper dimarts.

(La concentració a Manacor no ha estat autoritzada).

Accediu a les notícies:

manifest_concentracions_18_octubre_2022