Anpe reclama una reducció lectiva, més professorat i el plus d'insularitat


27 Ago, 2022

ANPE RECLAMA UNA REDUCCIÓ LECTIVA, MÉS PROFESSORAT I EL PLUS D'INSULARITAT


Davant l'imminent inici del curs escolar, ANPE advoca per un retorn a la normalitat educativa reclamant una reducció lectiva per poder assumir les noves situacions d'aprenentatge implantades per Educació, més professorat a conseqüència de l'increment poblacional a les illes i el reconeixement d'un plus d'insularitat com a Canàries, derivat del sobrecost continu de la vida que sofreixen els docents i altres serveis públics a Balears.

Des del sindicat volem advertir que el Ministeri ha invertit en aquest pressupost més de 700 milions d'euros en la nostra comunitat autònoma, on cal recordar que els docents han sofert retallades salarials que no s'han vist compensades com en altres territoris. Per aquest motiu, ANPE plantejarà en la Mesa Sectorial, una projecció cap al nou curs on es contempli una reducció lectiva a 18 i 23 hores per a professors i mestres, més professorat i un plus d'insularitat en igualtat amb l'arxipèlag canari, on aquestes mesures ja han estat implementades pel govern regional per a aquest pròxim any. Tot això sense oblidar el calendari de negociació de la carrera professional docent o la integració al grup A1 del professorat, entre altres mesures que s'han plantejat en anteriors reunions.

Cal destacar que la població flotant que afecta les nostres illes, la publicació de la LOMLOE, els nous currículums, el pla digital proposat, la nova manera de programar i la carestia de la vida, necessita la negociació de totes aquestes mesures. La finalitat és que cap alumne quedi sense el seu professor quan arrenquin les classes, que es potenciï el procés d'ensenyament-aprenentatge afectat per la COVID i per les noves situacions d'aprenentatge, les quals suposen una transformació profunda del sistema educatiu.

Si el Govern o el responsable d'Educació, el Sr. Martí March, no planteja estudiar aquestes qüestions, ANPE anuncia un curs escolar “llarg” i “mogudet” fins a finals de juny.

Accediu a la premsa digital als següents enllaços:

Diario de Mallorca
UH
Diario de Ibiza