Anpe reclama a Eivissa la millora del plus d'insularitat


15 Jul, 2022

ANPE RECLAMA A EIVISSA LA MILLORA DEL PLUS D'INSULARITAT
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En el matí de dijous, més de mig centenar de docents, sanitaris, forces de seguretat i personal de l'administració, s'han concentrat davant la Delegació del govern a Eivissa, acompanyats per associacions de veïns, amb la intenció de denunciar la falta de personal dels diferents serveis públics a les illes balears, la qual cosa s’accentua encara més en els mesos d'estiu, i de manera molt greu a les illes d'Eivissa i Formentera.

Des de la plataforma UNISEP, ANPE vol agrair als ciutadans que ens han acompanyat, la seva presència en la concentració d'avui. La falta de professionals els afecta directament, arribant al punt de reclamar mesures urgents per a solucionar-lo a través de les seves organitzacions.

La massificació turística posa més encara en evidència, la necessitat de reforçar la manca dels serveis públics a Balears, especialment a Eivissa, de manera més significativa la falta en les forces de seguretat i en sanitaris, que comporta a una pitjor qualitat de prestacions als nostres ciutadans. També trobam docents, que tenen dificultats per a trobar un habitatge o pagar un lloguer, a causa de la permanència a l'illa pels processos selectius convocats per a tot el mes, o bé perquè han de fugir a altres territoris per passar l’estiu, ja que no poden romandre a l’illa en condicions normals pels preus abusius, assumint una mudança cada vegada que s’inicïa un nou curs escolar.

Segons paraules del portaveu de l’entitat, Víctor Villatoro: “Aquesta protesta s'ha realitzat amb l'objectiu de cercar una solució vàlida entre el Govern Central i el Govern Balear, per situar-nos en igualtat de condicions amb la resta de territoris, sobretot a les Illes d'Eivissa i Formentera, les quals sofreixen encara més el greuge generat per la doble i triple insularitat, que dispara diferències salarials que quadrupliquen les percebudes pels nostres equivalents canaris”.

Des de la plataforma UNISEP demanam als nostres governants a Balears i a Madrid, i a tots els grups parlamentaris, que cerquin una solució definitiva per a evitar la fugida de professionals, prestigiar el treball dels nostres empleats públics i dels serveis que reben els alumnes, pacients i ciutadans de la nostra comunitat.

Notícia a diario de ibiza completa
Notícia a noudiari
Notícia a IB3
Notícia a cadena ser
 

 

20220715010
20220715011
concentració-1
concentració-2